Aicha’s Twaalf: Majda Ouhajji

majda4

foto’s: © Annelies Verhelst

Vandaag een bijzondere Aicha’s Twaalf met een multi-getalenteerde jongedame die deze site zo mooi bouwde. Majda Ouhajji is journalist, Aicha’s exclusieve technische wonder en een driedubbelgeconcentreerd schatje met heerlijke ogen en dito humor. Een absolute levensgenieter die het Nederlandse medialandschap nog heel veel leuker, spannender en interessanter gaat maken met haar verfrissende en dwarse kijk.

Mijn favoriete filmscène is… De scène waarin we kennismaken met Lotso, de schattige, maar gemene beer uit Toy Story 3. ‘First thing you got to know about me, I’m a hugger,’ zegt hij dan heel lief.  En dan blijkt hij toch niet zo’n schattige beer te zijn! Die stem van Ned Beatty is ook zo geweldig, hij past perfect bij hem. Ik ben dol op Lotso.

Ik wil ooit nog eens naar… Hawaii! Daar ben ik al van kinds af aan door gefascineerd. Lijkt me een prachtig eiland. En ik wil naar Japan. Al ben ik bang dat ik de Nederlandse sushi dan zo gewend ben dat ik de Japanse niet meer lust. Nieuw-Zeeland wil ik ook heen, sinds ik geobsedeerd raakte door Lord of the Rings. Ik wil ook naar Finland om het Noorderlicht te zien. Je hebt daar een resort waar ze glazen iglo’s hebben. Dan kun je ook ’s avonds als je in bed ligt nog naar boven kijken. New York… Eigenlijk… is het lijstje van plekken waar ik heen wil veel te lang.

Mijn toilettas is niet compleet zonder… Een potje Blistex. Dat is de enige lippenbalm die helpt bij mijn altijd droge lippen.

Mijn ergste miskoop is… Een reisje naar Parijs toen ik in het eerste of tweede jaar van mijn studie zat. Het was een vreselijk goedkope busreis, wat ons toen eigenlijk al had moeten waarschuwen. We vertrokken heel vroeg, maar waren pas om drie uur ’s middags in Parijs. Daarna moesten we overal in snelvaart langs en toen we om middernacht weer naar de bus moesten, was de bus nergens te vinden. We hebben een uur gedwaald voor we de bus hadden gevonden. En onderweg naar huis verdwaalde de buschauffeur midden in de nacht ook nog.

majda5

Het lekkerste wat ik ooit geproefd heb is… Alles wat mijn moeder ooit heeft gemaakt. Het is jaloersmakend hoe ze in een handomdraai de lekkerste koekjes, gebakjes en taarten maakt. Ieder jaar opnieuw maakt ze voor mijn verjaardag een taart naar mijn favoriete smaak van dat moment. Mjammie.
Ze zal wel hardop lachen als ze dit leest, trouwens. Ik ben wel een klein beetje een moeilijke eter en er zijn genoeg dingen die ik, zelfs als zij ze maakt, ook niet eet.

Ik was het gelukkigst toen… Ik na een jaar van solliciteren eindelijk was aangenomen bij de baan die ik heel graag wilde hebben. De dag dat ik het zou horen was ik ziek van de zenuwen. Dat was twee dagen voor mijn verjaardag. Mooiste verjaardagscadeau tot nu toe.

Ik heb het meeste spijt van… Ik heb constant spijt van dingen! (dat is even iets anders dan alle vorige Aicha’s Twaalf die nooit ergens spijt van lijken te hebben). Op het moment heb ik er spijt van dat ik mijn haar heb geknipt. Ik had het liever wat langer nu. Ik heb er spijt van dat ik mezelf heb laten gaan de laatste maanden waardoor ik nu op een streng dieet moet om veel af te vallen. Ik haat diëten (want zo streng is het dieet eigenlijk ook weer niet, het leven moet wel leuk blijven).

Ik ben niet bijgelovig, maar… Ik ben enorm bijgelovig. Als ik iets graag wil, dan ga ik er maar vanuit dat het niet gaat lukken, want dan krijg ik het alsnog. Ik vertel het dan ook niet aan andere mensen, want straks jinxen zij het. Pas als ik zeker weet dat het is gelukt… wacht ik liever toch nog even. Je weet maar nooit.

majda3

Mijn grootste onhebbelijkheid is… Dat ik veel te snel huil. Vreselijk is dat. Ik probeer het vaak te onderdrukken, maar de tranen staan al in mijn ogen. Zelfs als ik ze weg kan drukken, is het de persoon voor me al opgevallen. En ik krab mezelf altijd iets te hard. Ik heb best wel harde nagels. Daardoor ontstaan er altijd wondjes. Ik zag het net weer. Mijn onderarm ziet er uit alsof ik in mezelf snij.

Ik lieg altijd over… Mijn naam als ik een reservering bij een restaurant plaats. Vind het teveel moeite om dan mijn naam te gaan spellen.

Ik kan me niet beheersen als… Er een zak dropjes of snoep in de buurt ligt. En als mijn moeder koekjes heeft gemaakt. (Al zorgt zij er dan wel voor dat ik me beheers, want ik mag ze niet allemaal in een keer opeten, helaas).

Ik zou mijn geliefde dumpen voor… Constant kunnen eten (zoete dingen!) zonder dik te worden. En daarbij de hele wereld gratis mogen rondreizen om overal lekker eten te zoeken. Voor alles wat nooit kan gebeuren dus.

majda2

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl