Artistieke prostitutie

sib idi

De Egyptische poppetjes zijn weer aan het dansen. Niet op de tonen van dit liedje van actrice en danseres Salma al Foly en producer en zanger Wael el Sedik, maar vanwege de ‘immoraliteit’ van de bijbehorende videoclip.

Het liedje heet Sib idi (laat mijn hand los), maar zoals presentator Tamir Amin, een van de verontwaardigde critici al vaststelde: Wael zit overal aan, behálve aan Salma’s hand. Amin noemde de clip ‘artistieke prostitutie’. Hij heeft de clip maar liefst 28 keer bekeken, vertelt hij; zo schandalig vond hij het. Zo ongelooflijk schandalig dat hij de clip werkelijk in detail bespreekt.

Als je Arabisch verstaat, is zijn commentaar zeer de moeite van het bekijken waard: ‘Ze heeft niks aan’, dit is het soort niemendalletje dat vrouwen in de slaapkamer dragen’.

sib idi 2

Losbandigheid
Amin was slechts een van de velen die hun verontwaardiging uitten. De religieuze heren lieten zich uiteraard ook niet onbetuigd en dat bleef niet zonder gevolgen.

Salma werd twee dagen geleden gearresteerd wegens ‘losbandigheid’ en het overtreden van de normen. Haar voorgeleiding zou vandaag zijn. Hier en hier kun je er in het Engels over lezen.

Ondertussen is de clip al ruim een miljoen keer bekeken. Kijk en oordeel zelf.

Laat de vrouwelijke Arabische artiesten maar schuiven.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl