Bi$ho – Rust in Damascus!

bisho

‘Waarom ben je in Nederland?’ ‘Ga je terug of blijf je hier?’ ‘Waarom moest je vluchten?’ De jonge Syrische Besher die met zijn ouders en zussen naar Nederland moest vluchten vanwege de oorlog in Syrië is al die vragen zat.

En waar de meesten slikken en doorgaan, antwoord geven en hun gevoelens opkroppen, heeft hij zijn verdriet en ongenoegen in een raplied verwerkt.

Maar Besher el Hosain komt dan ook uit een getalenteerde familie, zijn moeder Araa al Jaramani, die mij de clip stuurde, schreef in Syrië een van de meest succesvolle series, Souq el Waraq. Zijn vader doceerde aan de Universiteit in Damascus en eenmaal in Nederland kreeg zijn oudere zus Rasha al snel een boekcontract na een optreden in het voormalige IKON programma De Nieuwe Wereld.

Het gezin Al Hosain vestigde zich in 2014 in Nederland, Basher was toen negen jaar, en sindsdien krijgt hij dezelfde vragen die hem het gevoel geven hier niet thuis te zijn, het gevoel ook dat zijn leven hier niet stabiel is, terwijl hij nu juist naar stabiliteit verlangt.

Op zijn tiende begon hij met het schrijven van liedjes om uiting te geven aan zijn gevoelens.

Zijn liedje Rust in Damascus is nu al ruim vierduizend keer bekeken.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl