Broeders

broeders-poster-k

Vanaf 15 februari in de bioscoop, de nieuwe Nederlandse speelfilm Broeders onder regie van Hanro Smitsman en met Achmed Akkabi, Walid Benmbarek en Bilal Wahib. Achmed Akkabi kennen we uit de film Rabat, Walid Benmbarek speelde eerder in Infiltrant en Bilal Wahib in de eerder hier besproken Layla M.

Benmbarek is overigens de echtgenoot van multitalent Mouna Laroussi die nu optreedt met haar eigen voorstelling Schijtziek.

broeders_6

Première
Broeders is een film met een actueel thema: twee broers reizen af naar het door oorlog geteisterde Syrië om hun jongste broer te zoeken die daarheen is afgereisd. Een zoektocht die hen danig op de proef stelt en met de gruwelen van oorlog confronteert. Regisseur Hanro Smitsman in het persbericht:

“Broeders gaat in op een heel actueel thema. Ik wil laten zien dat niet alle keuzes die mensen maken per definitie ideologisch gemotiveerd zijn. De film maakt je bewust van de persoonlijke achtergronden van gedrag, maakt keuzes begrijpelijk en biedt daarmee tegenwicht aan al te gemakkelijke oordelen. Afhankelijk van omstandigheden kunnen slachtoffers daders worden en andersom.”

broeders_1

Win!
En we hebben goed nieuws: we geven in samenwerking met Herrie twee keer twee kaartjes weg voor de première op donderdag 15 februari in de Pathé Arena. Je kunt dan niet alleen de film zien, maar ook de Q&A met de regisseur en acteurs bijwonen.

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is hieronder een reactie achterlaten en deze site in de gaten houden, want we maken binnenkort al de winnaars bekend. En je moet uiteraard kunnen die 15e februari. Succes!

‘Broeders’ gaat 15 februari in première en is dan in meerdere bioscopen te zien. Hou de bioscoopagenda in de gaten.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

7 Reacties op “Broeders

 1. Henk v Driel
  1 februari 2018 at 11:11

  Heel interessant onderwerp. Ben zeer benieuwd naar de film. Hoop dat veel mensen ‘m gaan zien en daardoor meer begrip krijgen voor de vluchteling(en).

 2. Fatima Boutoutouh
  2 februari 2018 at 13:11

  Ik wil naar de premiere, Hassnae!

 3. Malika Chtatou
  2 februari 2018 at 13:49

  Lijkt mij een bijzonder interessante film! Ik zou graag samen met mijn nicht hier naar toe willen.

 4. Bahaedin Ahrazem
  2 februari 2018 at 15:46

  Zo benieuwd naar de verhaallijn van deze film dat ik met alle liefde reageer.

 5. Sophia Eussen
  2 februari 2018 at 17:39

  Ooh die zou ik heel graag willen zien met mijn dochter!

 6. 4 februari 2018 at 11:22

  You made me do it. Ik wil ook naar de première. Met het oudste kind.

 7. Amale
  4 februari 2018 at 18:48

  Jij verwent ons lieve Hassnae.

  Ik heb al iets staan de 15e. Voor de gelukkige winnaar.es. : Alvast gefeliciteerd!