Collistar Portofino

Collistar Portofino AQ

foto’s © Aicha Qandisha

Het Italiaanse huis Collistar viert het voorjaar en de zomer met een make-upcollectie die een ode is aan de prachtige badplaats Portofino. Denk hierbij aan een azuurblauwe zee, huizen als kleurrijke blokken op elkaar gestapeld aan het water, de schittering van de zon in het water, het lome zomerleven, kortom la dolce vita zoals het bedoeld is.

We kregen een selectie van de collectie opgestuurd om te bespreken en we kunnen nu al verklappen dat die heel fraai is.

Allereerst de primer, een ultralichte, vloeibare crème die meteen intrekt als een droge olie (maar bevat geen olie) en de huid fluweelzacht en mat maakt. En dat is niet het enige: de primer ruikt naar overrijpe, zoete sinaasappels. Echt heerlijk. Ik testte de primer eerst op mijn hand en bleef er vervolgens aan ruiken.

Collistar Portofino primer AQ

Aardse tinten
Voor de ogen heeft Collistar twee setjes met oogschaduw, in blauwtinten, die zie je hieronder, en eentje in warm roze-aardse tinten. Het blauw staat natuurlijk voor de azuurblauwe zee van Portofin, de golven die tegen de rotsen opklotsen en de verkoeling die het zilte water brengt. Het oogschaudwpallet is klein van formaat en praktisch in gebruik.

Collistar Portofino oogschaduw AQ

Ook voor de ogen zijn de drie oogschaduwpotloden in de kleuren Bronzo, Nudo en Fumé. Het potlood voelt aan als een crème en brengt supermakkelijk aan. Je kunt het potlood licht in de hand hanteren, je brengt er heel eenvoudig een lijntje mee aan of gebruikt het als oogschaduw en kleurt er je oogleden makkelijk mee in. Het potlood is er in zes aardse tinten.

Collistar Portofino eye shadow AQ

Vanille
Voor de lippen is er een heerlijke gloss met holografisch effect én de smaak van vanille. De gloss is verkrijgbaar in drie tinten, hier zie je er twee: de ietwat paarsige Perla Rosa en de lichtere Perla Corallo. Heel zacht op de lippen en plakt niet, vooral dat laatste is belangrijk, want niets zo vervelend als plakkerige lippen. De geur van vanille is een verrassende bonus.

Collistar Portofino gloss AQ

Voor de finishing touch is er een precious drops highlighter, een highlighter in een flesje met pipetje. Voor extra glans op het gezicht en het décolleté. De highlighter gebruik je om delen van je gezicht te benadrukken. Dankzij het pipetje kun je heel licht doseren voor een subtiel resultaat, zodat je niet meteen een gloeilamp-effect krijgt wat je wel eens ziet.

Collistar Portofino drops AQ

We waren al fan van de verzorgingsproducten van Collistar, hun make-up doet er niet voor onder. Wat een fijne producten en mooie kleuren. De gloss en oogschaduwpotlood worden vaste maatjes in de tas; perfect voor een last minute oppep-moment.

Collistar Portofino AQ 1

De producten van Collistar vind je bij de Douglas en op hun eigen webshop. De primer kun je hier bestellen voor 29,99, het oogschaduwpallet bestel je hier voor 29,49, de oogschaduwpotloden vind je hier voor 19,99, de gloss bestel je hier voor 22,99 en de precious drops highlighter vind je hier voor 26,49.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl