Collistar voor een zachte huid

collistar-scrub-and-melting-cream-aq-1

foto’s © Aicha Qandisha

De eerste kennismaking met Collistars droogshampoo beviel zo goed dat ik meteen benieuwd was naar de overige producten van het Italiaanse schoonheidsmerk. Ik besloot de lichaamsscrub en de bodymilk uit te proberen, omdat een badkamer vol fijne producten een genot is en het simpelweg heerlijk luxe is het lichaam elke dag na de douche met een andere crème in te smeren.

Talasso-scrub
Allereerst de Energizing Talasso-scrub, een stevige, zeer korrelige scrub met verschillende soorten zeezout (maar liefst negentig volgens de begeleidende tekst) en oliën. De olie zie je ook op de foto hieronder, als je de pot opendoet ligt er een spiegelig oppervlak van olie. De geur is heel erg verkwikkend en deed me denken aan die typische eucalyptusgeur die je in spa’s vaak hebt. Je mengt de olie goed door met de rest van de scrub en brengt hem of zo op de droge huid aan voor een stevige schrobbeurt of maakt je huid eerst nat, dat werkt net zo goed, mits de douchestralen niet meteen alles wegspoelen, dat is zonde. Het effect is een werkelijk supergladde en zachte huid. Zelfs als je nadien een douchegel gebruikt.

collistar-scrub-aq-1

Melting cream
Als aanvulling heb ik de aangenaam zacht geurende Sublime Melting Cream gebruikt met wilde mango en shea butter ofwel karité boter. Als een crème karité boter bevat, zit het meestal wel goed, want dat maakt de huid doorgaans zacht en hydrateert goed. Er is wel verschil in de hoeveelheid die gebruikt wordt, want sommige crèmes zijn daardoor heel plakkerig en andere niet. Deze Sublime Melting Cream heeft een stevige structuur, maar smeert soepel uit. Heeft een, zoals ik al schreef, aangename geur die heel neutraal is, dus je kunt hem met elk parfum combineren. De crème trekt snel in en maakt de huid zacht en glad zonder plakkerig te zijn. Een goede aanvulling op de scrub dus.

collistar-melting-cream-aq

Twee fijne aanvullingen voor in de badkamer. Het merk ken ik al jaren, maar heb nu pas voor het eerst de producten gebruikt en nu vraag ik me af ‘waarom nu pas’.

collistar-scrub-and-melting-cream-aq

Een grote pot Energizing Talasso-scrub kun je hier bestellen voor 50,95, de Sublime Melting Cream vind je hier voor 24,95. Bij de Douglas hebben ze ook een setje met de twee producten voor 41,81.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl