Conrad Bali

zwembad conrad

Alle foto’s: ©Aicha Qandisha

Eigenlijk is de troef van het fantastische Conrad Bali niet het fantastische zwembad, niet de geweldige, ruime kamers, maar de lobby.

Het moment dat we uitstapten uit de taxi, voelde ik meteen de zeewind in mijn gezicht: de grote, open lobby van het Conrad Bali kijkt uit over het zwembad en de zee en is, zoals altijd in de Conrad hotels, stijlvol strak ingericht.

lobby connrad

de lobby met uitzicht op de zee

Verwelkomd worden door de zee. Ik geloof niet dat er een fijner gevoel is. Dat gevoel van opwinding nam niet af: de service in het hotel was hartelijk en de kamers vertrouwd comfortabel.

Zelfmoordhotel
De eerste keer dat we in een Conrad hotel logeerden, was in Tokio. Via de reisagent waren we terecht gekomen in het Shiba Park Hotel: een deprimerend gebouw dat veel weg had van een zelfmoordhotel; een eindstation voor hen die het leven niet meer zien zitten. Het raam in de kleine kamer keek uit op een muur, perfect voor claustrofoben en verheviging van je depressie, en in de koffieruimte paften louche zakenmannen een gat in de middag.

We gingen onmiddellijk op zoek naar een alternatief en kozen het Conrad: een waanzinnig strak hotel met, daar heb je hem weer, een prachtige lobby op de 38ste verdieping met spectaculair uitzicht over de stad en kámers… Fantastisch mooie, ruime kamers met enorme ramen, een prachtig bad en alle comfort die je maar kunt bedenken.

Een hotelkamer ook waarbij je echt even wat stappen moet zetten voordat je aan de andere kant bent, in plaats van dat je je kont tegen de muur stoot als je iets uit je koffer wilt pakken, zoals in veel sardineblikkamers in andere hotels het geval is.

Twijfel
Om die reden sloeg ik mezelf voor mijn kop toen ik laatst het Conrad Bali betrad. Hoe had ik kunnen twijfelen. Hoe mooi ik de foto’s van het hotel ook vond, door sommige zure reacties van bezoekers en een eerdere onvergetelijke ervaring op het Oberoi hotel in Seminyak, aarzelde ik om het Conrad te boeken. ‘Wat als het tegenvalt’. ‘Wat als het vol zit met tokkies’. Allemaal overbodige vragen, want wie het Conrad kent, weet wat hij of zij kan verwachten: kwaliteit op topniveau.

hapjes zwembad conrad

hapjes bij het zwembad

Ik ook. Na het heerlijke luierdagje en veel te korte verblijf in het hotel op Bali nam ik me meteen voor nooit meer te twijfelen aan het Conrad. De vriendelijke service is bijna perfect (ik moet jullie nog eens vertellen over een Japanse medewerkster die er genoegen in schiep mijn ontbijt in het Conrad Tokio te vergallen) en het welkomstcadeau dat je in je kamer vindt, bijzonder sympathiek en attent. Het zijn die details die je verblijf naar een hoger niveau tillen.

Een hotel(-kamer) als vakantiebestemming. Het Conrad krijgt het voor elkaar.

voeten zwembad conrad

zorgeloos luieren

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl