Couscous &zo

Foto's: © AichaQandisha

Foto’s: © AichaQandisha

‘Tijdens de zes weken die we in de zomer in Marokko doorbrachten vroeger, heb ik alles op het gebied van koken geleerd van mijn oma en tantes.’

Maak kennis met Rahma Amrani, eigenaresse van Couscous&zo, onze nieuwe favoriete winkel in Bergen op Zoom. Een winkel waar je terecht kunt voor heerlijk eten, maar ook een kookworkshop kunt volgen of een vergadering kunt houden. Maar de core business van Amrani is de catering. En haar eten op je feestje, partijtje gun je iedereen. Hoog tijd dus om kennis te maken met de drijvende kracht achter Couscous &zo.

DSC_1021

Haar carrière begon Amrani eigenlijk heel anders: in de techniek. Op een gegeven moment moest ze een personeelsfeest organiseren in de sfeer van duizend-en-een-nacht. “Ik kon niemand vinden om dat te doen, dus ik dacht: dan doe ik het zelf maar.”

Ze huurde een bedrijf in voor de aankleding van het feestje en kookte zelf. “Het was een groot succes. Na dat ene feestje had ik meteen opdrachten voor vier andere avonden.” En zo werd Couscous &zo geboren.

DSC_1023

“In het begin had ik geen keuken. Ik had het zo geregeld dat ik de keuken bij opdrachtgevers kon gebruiken. Dat ging in het begin wel. Toen had ik een keer in de maand een opdracht. Dat werd een keer in de week en daarna vaker in de week. Ik ging naar Rotterdam, Amsterdam. Ik kon altijd wel wat regelen.”

DSC_1014

“Maar het was geen doen. Ik had twee kleine kinderen en moest ‘s ochtends om 5 uur weg om voor 500 mensen te koken in Amsterdam. Toen ben ik in de buurt gaan zoeken.” Zo kwam Amrani uit in de kleine Lepelstraat, waar ze een aantal jaar een cateringkeuken heeft gehad.

DSC_1024

“Ik was niet door enige kennis gehinderd en ben met 0,0 ervaring begonnen. Maar ik heb me omringd met mensen die er wel verstand van hadden. Professionele koks en mensen voor de bediening. Mijn sterke kant was vooral de marketing, communicatie en het binnenhalen van klanten.”

Haar bedrijfje groeide. Naast catering gaf ze ook kookworkshops. Drie jaar geleden is ze naar Bergen op Zoom verhuisd. In die winkel, aan de Steenbergsestraat haalt AichaQandisha graag wat lekkers voor het avondeten.

DSC_1009

Naast lekker eten (couscoussalade, pasta, falafel, Marokkaans gehakt, briwat met kip, linzensalade en meer) kun je er ook terecht voor je vergadering, kookworkshop en feesten.

DSC_1011

Amrani kookt niet alleen Marokkaans, maar ook Thais of Indiaas. Immers: “Als een opdrachtgever je terug wil, kun je niet met hetzelfde eten aankomen.”

Een hartelijke gastvrouw, heerlijk eten en een mooie winkel. Couscous &zo is een van Aicha’s favorieten.

DSC_1032

Couscous&zo
Steenbergsestraat 24
Bergen op Zoom
Openingstijden: van woensdag tot en met vrijdag van 15.30 tot 18.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.

Majda

majda[at]aichaqandisha.nl