CuliPerslunch 2018

culiperslunch-2018-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Gisteren was weer de jaarlijkse CuliPerslunch, een vrolijke middag vol culinaire nieuwtjes en een overdaad aan proeverijen. Nieuwe merken presenteerden zich, de mooiste kookboeken werden aangekondigd en kleine en grote bedrijven lieten zich van hun lekkerste kant zien. Vorig jaar waren we er voor het eerst bij en dit jaar verheugden we ons vooral op nieuwe ontdekkingen.

Een van de eerste stands waar ik langs liep was van het Utrechtse restaurant El Qatarijne, onze lezers welbekend. Chef Ayt en zijn team trakteerden de bezoekers op een mooie selectie bijzondere amuses.

culiperslunch-qatarijne-aq

Net als vorig jaar was Equador van de partij met een smakelijke reeks kleine hapjes vol pit.

culiperslunch-equador-aq-1

Gepofte kaas
Mooie ontdekking dit jaar is het Utrechtse Oudwijker: opgericht door Haro Kits die in Italië het ambacht leerde en in Nederland zijn eigen kaashuis startte. De kazen worden met de hand gemaakt door een drietal medewerkers en zijn in speciaalzaken te koop. Zeker eens naar vragen, ze waren vol smaak en ambachtelijker dan dit krijg je de kazen bijna niet.

culiperslunch-oudwijker-kaas-aq

We blijven bij de kazen met de Cheesepop: luchtig gepofte kaas. Als popcorn, maar dan zonder maïs en met alleen maar kaas. Heel luchtig en lekker van smaak.

culiperslunch-cheesepop-aq

Het leukste aan de CuliPerslunch zijn de nieuwe merken die je ontdekt, zoals de vers bereide cocosmakronen van Madame Cocos: gewone cocosmakronen, red velvet, met witte of pure chocolade en met rum en rozijnen. En voor wie echt verse wil, die kan ook de coconut pastry kopen om ze thuis zelf te maken.

culiperslunch-cocosmakronen-aq

Comptoir Libanais
Ook aanwezig was ijsmerk Oppo dat suikervrij ijs op de markt heeft gebracht. Hier zie je een smakelijke ijs-sandwich die ik opgepeuzeld heb nadat de foto was gemaakt.

culiperslunch-oppo-aq

Verschillende uitgeverijen gaven acte de présence, zo komt het nieuwe boek van Giorgio Locatelli vandaag uit (van het heerlijke restaurant Locanda Locatelli in Londen, een van onze favorieten), en in de zomer wordt het derde boek van Tony Kitous verwacht, de man achter Comptoir Libanais onder andere. Een tijd geleden spraken we hem exclusief voor onze site. Hieronder zie je madeleines uit het boek Food en Route.

culiperslunch-madeleines-aq

Valderrama was aanwezig met hun mooie olijfoliën, chefs bereidden hapjes met apparatuur van AEG en Waldo Patisserie was net als vorig jaar weer van de partij met dit keer het nieuws dat aanstaande zaterdag de opening is van zijn eerste Amsterdamse winkel aan de Elandsgracht.

culiperslunch-zalm-aq

Slalommend tussen de vele bezoekers, van hapje naar drankje en van foto naar gesprekje naar de volgende stad vloog de tijd weer om.

culiperslunch-qatarijne-aq-2

Het was een geslaagde lunch en er valt weer genoeg te ontdekken dit jaar. Santé!

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl