De Dutch Cuisine van Restaurant Hemingway

drakenei-hemingway-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Bij Aicha Qandisha doen we zelden perslunches, maar heel soms maken we een uitzondering, zoals laatst toen we een uitnodiging kregen van restaurant Hemingway dat gevestigd is in het oudste hotel van Nederland, het ruim zeshonderdjarige hotel De Draak in Bergen op Zoom.

hemingway-asperges-aq

Nederlandse signatuur
Thema van de lunch was ‘Dutch Cuisine’, de Nederlandse variant van de Franse terroir, dus het koken met lokale producten. Voor de gelegenheid was Luc Kusters van het Amsterdamse Bolenius gekomen om een paar gerechten te presenteren en meer te vertellen over de organisatie van en het idee achter Dutch Cuisine dat als doel heeft de Nederlandse keuken en eetcultuur te promoten.

hemingway-paling-aq

Het menu, samengesteld door Kusters en het team van Hemingway, maakte gebruik van typisch Nederlandse producten en smaken, zoals paling en asperges en greep terug op de Nederlandse benadering van de ingrediënten. Het resultaat bestond uit moderne, lichte gerechten met een Nederlandse signatuur en internationale uitstraling.

hemingway-lam-aq

Drakenei
Hemingway hadden we al eens eerder bezocht, de opmerkzame lezer heeft vast al het dessert op de hoofdfoto herkend uit ons pleidooi voor desserts. Die eerdere ervaring was een aangename verrassing met mooie gerechten, vriendelijke en attente bediening in een sfeervolle omgeving met authentieke details die geschiedenis uitademen.

hemingway-parel-aq

Dus, ben je eens in Bergen op Zoom, is dit een aanrader. Hemingway heeft een vriendelijk geprijsd menu met een aantal signatuurgerechten. Tijdens de lunch kregen we een dessert van asperges, ansjovis en aardbeien.

hemingway-dessert-aq

Maar als je gaat, neem dan het Drakenei dat iedere keer een andere vulling heeft. O, en nog een voordeel, als je dan toch in Bergen op Zoom bent, op korte afstand van Hemingway vind je Couscous &zo van Rahma Amrani, kun je meteen lekkers inslaan voor een picknick of uitgebreide lunch.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl