De leukste kerstfilmpjes

fox-and-the-mouse-1

still from The Fox and the Mouse

Hoe beter de Kerstdagen in te gaan dan met wat leuke kerstreclames van dit jaar. Terwijl sommigen de laatste boodschappen en inkopen doen, misschien nog gehaast wat cadeaus halen (bekijk vooral onze vorige posts als je nog wat ideeën nodig hebt!), kun je je tussendoor of straks aan het einde van de dag, als opmaat naar kerstavond, opwarmen met deze zoete commerciële boodschappen. Maar commercieel of niet, ze zijn leuk en goed gemaakt en een welkom alternatief op onze reclameblokken hier.

Vorige jaren was de oogst veel rijker, maar vooruit, dan maar. Van de couture- en beautyhuizen hebben we eerder Louboutin geplaatst en dan was er deze van Dior, maar daar zit geen verhaal in. Tiffany was dit jaar ook helemaal niks aan.

Marks & Spencer
Het Britse Marks & Spencer (eeuwig zonde dat ze uit Nederland weg zijn) heeft Beertje Paddington geritseld voor haar filmpje van dit jaar. Ik kan er over uitweiden, maar kijk gewoon. Paddington is charmant als altijd en redt de kerst voor heel wat mensen.

Vos en muis
John Lewis die een aantal jaar geleden de kerstreclame naar een hoger niveau tilde, stelde dit jaar teleur met Moz the Monster. Deze animatie over de vriendschap tussen een vos en muis ging het Internet rond als een soort uitgelekte John Lewis reclame, maar bleek gemaakt door studenten van een Franse kunstacademie.

Waitrose
De ideale kerstsetting komt van Waitrose: ingesneeuwd raken en dan van de nood een deugd maken.

Audi
Wie heeft, gevangen in de hysterische drukte en opgejaagd door tijdgebrek, deze dagen niet eens vervloekt? Nou, daar gaat het kerstfilmpje van autofabrikant Audi over. Zo zalig die dagen, tot je in de drukte terecht komt en alle levenslust uit je geperst wordt.

El Gordo
De Spaanse loterij is enorm. ENORM. De trekking is weer geweest en ditmaal heeft een Spaans dorp liefst 520 miljoen gewonnen. Dat is niet eens voor te stellen. Ze hebben er dit keer een liefdesgeschiedenis van gemaakt. Klik op de ondertiteling zodat je het verhaal kunt volgen. Hoewel het zonder vertaling ook wel zal lukken.

Hele fijne dagen, mensen. Heb het goed en gezellig, of je het nu wel of niet viert. Heb het gewoon goed.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl