Dennis Huwaë bij Daalder

DennisHuwae_fotoAnneliesVerhelst_6 k

foto’s: © Annelies Verhelst

Vanaf vandaag kun je bij het Amsterdamse Daalder terecht voor de gerechten van Dennis Huwaë en om deze onverwachte stap van de sympathieke kok in te luiden, vroegen we Annelies hem in zijn nieuwe keuken te bezoeken.

DennisHuwae_fotoAnneliesVerhelst_5 k

Huwaë was chef de cuisine bij &Samhoudplaces waar hij samen met Moshik Roth de smaak en stijl bepaalde van het bijzondere tweesterrenrestaurant. Daarvoor werkten de twee al samen in Roths geweldige Brouwerskolkje. Hij is nu niet alleen chef-kok, maar ook mede-eigenaar van Daalder.

DennisHuwae_fotoAnneliesVerhelst_3 k

Overtuigingskracht
Toen we hem eerder spraken, viel zijn ambitie op. Dennis Huwaë geeft niet snel op; hij begon onderaan de culinaire ladder en bereikte met overtuigingskracht en vooral heel veel volharding en doorzettingsvermogen de Nederlandse culinaire top. Ondanks alle tegenslagen, wist hij zich niet alleen staande te houden, maar ook zijn positie veilig te stellen en dat dwingt respect af.

DennisHuwae_fotoAnneliesVerhelst_2 k

Bij Daalder zal hij dan nu zijn eigen keuken gaan leiden en de kaart bepalen. &Samhoud, en daarvoor het Brouwerskolkje, hadden een opvallend eigen signatuur. We zijn benieuwd of Huwaë zijn onafhankelijke persoonlijkheid en smaak overtuigend zal weten te vertalen naar gerechten die niet alleen goed smaken, maar ook een blijvende indruk achterlaten.

DennisHuwae_fotoAnneliesVerhelst_7 k

Nu ja, eigenlijk twijfelen we daar niet aan. Amsterdam is een bijzondere chefkok rijker en we wensen hem alle succes toe.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl