Chocolade walnotenkoekjes

chowalkoekart2

Het giet alsof er geen morgen is, dus wat is er fijner dan troostkoekjes bakken. Heerlijk met chocolade en walnoten, lekker zacht en niet moeilijk om te maken. Eén hap hiervan en de regendruppels verdwijnen spontaan.

Recept voor 16 stuks

50 gram boter
100 gram pure chocolade
100 gram basterdsuiker
Twee kleine eieren, maat S
Een theelepel vanille-essence of een zakje vanillesuiker
120 gram bloem
Anderhalve eetlepel cacaopoeder
Een achtste theelepel zout
Een kwart theelepel bakpoeder
100 gram gebroken walnootstukjes
Poedersuiker voor de garnering
16 stuks 1/4 walnoten voor op de koekjes

Smelt de boter en chocolade in een pan op zacht vuur. Doe het mengsel dan in een kom. Voeg de suiker toe en meng het geheel goed. Doe een voor een de eieren erbij en klop het mengsel. Voeg vanille-essence of vanillesuiker toe. Meng in een andere kom de bloem met cacaopoeder, zout en bakpoeder. Voeg dit bij het chocolademengsel. Meng goed. Voeg vervolgens de gebroken walnootstukjes toe. Dek de kom met plastic folie af en zet het geheel anderhalf uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Neem het deeg uit de koelkast. Het deeg is nu stevig. Maak met een ijslepel balletjes van het deeg. Wentel deze door de poedersuiker, tot er een dikke laag op zit. Zet er een walnootstuk op. Zet de balletjes op een bakplaat met bakpapier. Zorg voor voldoende ruimte tussen de balletjes, want tijdens het bakken dijen ze uit.

Bak de koekjes precies 14 minuten. Niet langer. Laat ze afkoelen op de bakplaat. Na tien minuten kun je ze verwijderen en op een rooster verder laten afkoelen.

chowalkoekart3

Variatie:
Andere noten die lekker zijn in deze combinatie: pistache-, macadamia-, pecan- of hazelnoten. Als je geen noten lust of in huis hebt, kun je het ook zonder maken. Dan heb je gewoon lekkere chocoladekoekjes

chocokoekjeart

Besaha wa raha!

Foto’s: © Fadila Bouazza

Fadila