Flower and Spice

flower & spice AQ

foto’s © Aicha Qandisha

Alternatieve en niche beauty merken vind ik in toenemende mate interessanter, zeker wanneer ze geen dertien-in-een-dozijn producten leveren. Zo maakte ik onlangs kennis met het Zwitserse Flower and Spice, Modern Apothecary van Karmen Novak. Moe van de hectische mode- en marketingwereld besloot ze haar liefde voor kruiden, waar ze graag mee kookt, om te zetten in een nieuwe carrière. Ze volgde een opleiding voor biologische huidverzorging in Engeland en richtte Flower and Spice op uit liefde voor natuurlijke gezichts- en lichaamsverzorging. Hier kun je er meer over lezen.

Ter kennismaking ontvingen we een klein setje met daarin de Spice Moisturizer, een dagcrème op basis van rozen en koriander, en een bijbehorend serum, ook op basis van dezelfde ingrediënten.

flower & spice moisturiser AQ

Natuurlijke ingrediënten
De dagcrème ruikt heel licht naar korianderzaad en heeft een romige, volle structuur die niet vet is en snel intrekt. Geen last van een plakkend gezicht dus na het opbrengen. De crème verzacht en hydrateert de huid goed zonder deze uit te drogen.

flower & spice serum AQ

Datzelfde geldt voor het luchtige serum dat je als extra nachtverzorging gebruikt: het trekt ook weer snel in, maakt de huid zacht en geeft je huid een heldere gloed. Naast de roos en het korianderzaad bevatten de crème en het serum ook aloë vera, jojoba olie, rozenwater en cactusvijg-olie.

flower & spice AQ 2

Het loont om af en toe de gebaande paden te verlaten en daar nieuwe producten te ontdekken met een verfrissende aanpak en mooie styling. Zeker wanneer er, zoals in het geval van Flower and Spice, gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Koriander en roos, twee persoonlijke favorieten samen in een potje.

Het kennismakingssetje met daarin de Spice Moisturizer en het Midnight Beauty Serum vind je hier voor 69,00, Je krijgt er nu een haarband en proefje van de exfoliator cadeau bij. Een groot formaat van de dagcrème bestel je hier voor 72,00. Het serum kost 105,00.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl