Gevuld brood met kip

Alle foto's en recept: © Fadila Bouazza

Alle foto’s en recept: © Fadila Bouazza

Na al dat zalige en prachtige zoet van de afgelopen weken is het weer tijd voor iets hartigs. Een heerlijk, goed gevuld brood met kip. Lekker om bijvoorbeeld je gasten dit weekend eens te verwennen en wat bijzonders voor te schotelen, maar ook fijn om gewoon voor jezelf te maken.

Ingrediënten:
Voor het deeg:
500 gram bloem
1 eetlepel gedroogd gist
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
250 ml lauwwarme melk
1 ei
50 gram boter of margarine

Voor de vulling:
3 grote uien, in schijven
2 kipfilets of een halve kip
1 bosje gehakte, gladde peterselie (bij Marokkaanse winkels)
1 eetlepel zonnebloemolie of maisolie
Zout en peper naar smaak
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel kaneelpoeder
¼ theelepel kurkumapoeder
Gele kleurstof
Saffraandraadjes
4 eieren

Doe alle bovenstaande ingrediënten van de vulling, op de eieren na, in een pan. Zet het vuur aan en meng het een aantal keer wanneer het begint te koken. Meng net zo lang tot de kleur is veranderd. Dek de kip en ingrediënten af en laat een uur op zacht vuur koken, zonder toevoeging van water.

Neem de kip uit de pan. Laat de saus koken tot al het water is verdampt. Voeg nu 3 eieren en 1 eiwit toe. (bewaar de eierdooier voor het bestrijken van het brood straks). Blijf roeren tot het ei is gekookt en zet dan het vuur uit.

Uienmengsel met eieren

Uienmengsel met eieren

Versnipper de kip in stukjes.

Versnipperde kip

Versnipperde kip

Meng het met het uien-eierenmengsel.

Maak nu het deeg: meng bloem met gist, suiker en zout. Verwarm melk met boter tot het is gesmolten. Voeg dat bij het bloemmengsel en kneed tot een deeg. Voeg als het nodig is meer melk toe, tot een zacht, niet plakkerig deeg. Laat het deeg zeker een uur rijzen.

Neem het gerezen deeg en snijd het in twee delen. Bestrijk een pizzavorm van 30 à 32 cm met zachte margarine. Rol het eerste deel deeg tot een ronde lap. Zet het in de vorm.

gevuldbrood3

Doe daar bovenop de vulling.

gevuldbrood4

Rol het tweede deeg ook tot een ronde lap en dek de vulling ermee. Druk de randen goed dicht.

gevuldbrood5

Laat het brood weer rijzen, 30 minuten dit keer. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk het brood met de overgebleven eierdooier. Bak het brood in 30 minuten gaar.

gevuldbrood7

gevuldbrood9

Besaha wa raha!

Fadila

info[at]aichaqandisha.nl

6 Reacties op “Gevuld brood met kip