Gratis korans

Moslimas2

Op dezelfde dag dat islamofoob Nederland zowat in zijn verontwaardiging stikte vanwege de boycot van zes schrijvers van de Pen Award uitreiking, uit protest tegen Charlie Hebdo, ontstak het ook in razernij, omdat een groep moslims gratis korans uitdeelde op koningsdag.

De ene vrije meningsuiting is de andere niet.

Laat de ironie even op u inwerken: grove en, laten we eerlijk zijn, vaak ook racistische karikaturen van moslims en hun profeet zijn heilig verklaard. Daar mag je niets over zeggen. Daar moet je voor zijn. Vanwege de vrije meningsuiting.

Toiletpotwerpen en comazuipen
Maar het uitdelen van een koran op Koningsdag, dat moet verboden worden. Dat is een provocatie. Het bevordert de integratie immers niet.

Ik weet niet zeker wat er precies op Koningsdag wordt gevierd. Ik dacht altijd dat het meer was dan de verjaardag van ons staatshoofd. Dat ook het bestaan van het vrije Nederland ermee wordt gevierd, de bevrijding van een dwingeland die ons onze vrijheid van godsdienst ontzegde. En onze vrijheid van meningsuiting.

Is het uitdelen van een religieus boek dan geen passender manier om Koningsdag te vieren dan toiletpotwerpen en comazuipen?

Is het ergens niet hilarisch dat dezelfde mannen, die in januari met hun potloodje in de lucht riepen dat ze Charlie waren, want vrije meningsuiting en zo, bijna stikken in hun canapeetjes zodra er echt, daadwerkelijk gebruik wordt gemaakt van die vrije meningsuiting?

Goed integratieschap
En waarom moet alles, wat een moslim doet, eigenlijk in het teken staan van de integratie? Staat het in het teken van de integratie om met je dronken kop een trein onder te kotsen? Is het bewijs van goede integratie om uit de maat te hossen?

Moslims mogen van Leon de Winter geen korans uitdelen omdat christenen dat in Mekka ook niet mogen. Als ik De Winter was, had ik getweet: kijk, dat heeft ons mooie land toch maar mooi op Mekka voor: gratis korans uitdelen. Wat een prachtige viering van Koningsdag.

Maar in Nederland zijn er strikte regels ten aanzien van de vrije meningsuiting. Vrije meningsuiting is in Nederland blijkbaar dat je niks mag wat in Mekka ook niet mag. Goed dat we het weten.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl

2 Reacties op “Gratis korans

  1. Kimberley
    28 april 2015 at 12:28

    In Leiden naast de kermis stond er een groep christenen “Jesus loves you” enz. te roepen terwijl ze ballonen en foldertjes uitdeelde. Nog niemand er over gehoord.

  2. Johannes
    2 mei 2015 at 20:59

    ik vond niet dat het verboden moest worden, ik vroeg mij wel af, of het een goed idee was, die Korans uitdelen. Maar je alinea over Leon de Winter heeft mij overtuigd: het is een uitstekend idee. Omdat het mag.