Huda Beauty

huda-mini-jan-taminiau-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Met ruim negentien miljoen volgers op Instagram en een eigen make-up lijn, is Huda Kattan een van de succesvolste bloggers, ik geloof dat je tegenwoordig influencer moet zeggen. Niet alleen in het Midden-Oosten waar ze zich in Dubai heeft gevestigd, maar overal ter wereld heeft de Irakees-Amerikaanse trouwe fans die bij haar producten zweren en net zo verleidelijk in de camera proberen te kijken als hun idool.

Dat in de camera kijken, is een fenomeen op zich. Voor wie, net als ik, nogal maagdelijk is op het gebied van Instagram, zal er een wonderlijke en verbazingwekkende wereld opengaan van make-up tutorials die steevast eindigen met zwoel geknipper met de met valse wimpers en heel veel make-up versierde ogen. Harde knaken worden ermee verdiend, bedrijven sturen met graagte hun producten en betalen ook de insta-bloggers die hun gezicht vervolgens plamuren met vele dikke lagen make-up.

Huda is als blogster invloedrijk en heeft sinds 2010 haar eigen lijn. Wie een ingetogen make-up zoekt is bij haar aan het verkeerde adres. Haar stijl is typisch voor het Midden-Oosten, hoe meer en dikker, hoe beter. Ze heeft een collectie valse wimpers, een palet oogschaduw, highlighter, henna tattoos en alles voor de lippen. Haar liquid matte lipsticks zagen er goed uit, dus ik besloot een set mini nudes te proberen.

huda-nude-edition-aq

Ophef
Vier mini lipsticks in nude tinten. Als je ze zo ziet, lijkt de kleur steeds hetzelfde, maar dat is allerminst zo. Hier krijg je een goed beeld van de vier kleuren.

huda-liquid-matte-aq

Ik wilde wel eens weten of de ophef over die liquid matte terecht was en ik moet zeggen: ik vind ze geweldig. Prachtige kleuren, als je het opbrengt met het penseeltje zijn je lippen even nat, maar na een minuutje ongeveer zijn ze droog en blijft de kleur erg goed zitten.

huda-close-up-aq

Ik schreef hierboven dat je voor ingetogen niet bij Huda moet zijn, maar dat is nu net het mooie van deze nude tinten: ze zijn uitgesproken en toch ingetogen en stijlvol. Voor wie de lippen graag nog meer laat spreken, het setje is ook beschikbaar in rood, roze en bruin tinten.

Waanzinnig mooi
De lipstick vind ik zo goed dat ik nu zelfs overweeg de knalrode te bestellen, want een echt goede kleur rood, zoals Paloma Picasso destijds had, kan waanzinnig mooi zijn. Haar Silverfox ziet er fantastisch uit, maar durf ik net niet aan.

huda-liquid-matte-1-aq

Ik heb uiteraard meteen een interview aangevraagd met Huda, maar als je bezoek krijgt van The New York Times en The New Yorker een profiel over je schrijft, ga je je niet bezighouden met kleine sites -wellicht daarover later wat meer.

De producten van Huda zijn voor zover ik weet niet in Nederland te krijgen, maar je kunt ze bestellen op haar eigen site (hou er dan alleen rekening mee dat je die onbegrijpelijke invoerrechten moet betalen), via de Franse Sephora (dan kun je proefjes kiezen bij je bestelling, maar je moet wel verzendkosten betalen) of bij de Britse site Cult Beauty, omdat ik daar voor het eerst bestelde, kreeg ik de verzendkosten cadeau. De prijzen zijn heel redelijk: een liquid lipstick kost 21,95 en het setje mini’s 34,95 euro.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl