Kruidvat Winter Wonders

kruidvat-winter-wonders-3-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Een bekentenis: hier bij AQ zijn van we van de luxe, van het hedonisme en de decadentie. Niet voor niets hebben we deze lieftallige site vernoemd naar een ongrijpbare, mateloze verleidster. Maar zoals het goed is om gastronomie af te wisselen met eerlijk huiselijk eten of een vet patatje, zo is het ook goed om buiten de bekende paden te treden en nieuwe dingen te ontdekken die soms niet voor de hand liggen.

Dus toen we onlangs een uitnodiging kregen voor de presentatie van Kruidvats nieuwe producten, besloten we te gaan. Zeker ook omdat simpelweg niet iedereen het budget heeft voor Lancôme of Kilian, maar wel zeker iedereen recht zou moeten hebben op goede verzorging voor een zachte prijs. En die zachte prijs, dat zit bij Kruidvat meer dan goed. Daarom vandaag een selectie van wat je zoal bij de bekende drogist kunt vinden aan beautyproducten.

Q10
De Q10 verzorginslijn is een heel toegankelijke verzorgingslijn met onder andere een dag-, nacht- en oogcrème. De gezichtscrème heeft een fijne volle structuur, hydrateert en verzacht de huid en trekt snel in – wat altijd een pre is, want een plakkerige huid is nooit prettig. Hetzelfde geldt voor de oogcrème, ook die is vol van structuur en wordt meteen door de huid opgenomen.

kruidvat-q10-aq

Eye serum
Voor de ogen is er een Instant Effect Eye Serum dat de huid rond de ogen weer oppept en er minder vermoeid uit laat zien. Het serum heeft een gel-achtige structuur en zit per doosje verpakt in vijf soort van pipetjes die je open en weer dicht kunt draaien voor als je wat overhoudt. Ik ben niet van de (oog-) serums, maar ik heb deze uitgeprobeerd en je ziet meteen resultaat, de huid rond de ogen wordt helderder en voelbaar zachter.

kruidvat-eye-serum-aq

Pure Micellair Water
Voor de jonge probleemhuid die een zachte reiniging nodig heeft, is er de Pure Micellair Water. Nu heb ik zelf nooit last gehad van puistjes (snel afkloppen, want wat niet is…), maar ik heb de reiniging wel even uitgeprobeerd. De geur is fijn fris, deed me zelfs een beetje denken aan appeltjes en ook op de huid voelt het water fris aan, maar ik kan dus niks zinnigs zeggen over het effect ervan op een probleemhuid. Voor mijn huid is die in ieder geval niet geschikt, omdat die er droger van wordt.

kruidvat-pure-cleansing-aq

Brow Tattoo
Tijdens de presentatie kregen we een uitgebreid inkijkje in de enorme collectie van de verschillende huismerken van het Kruidvat. Zoals onderstaande Brow Tattoo: je kunt hiermee je wenkbrauwen inkleuren en voller maken. Het is in gelvorm, dus je brengt het aan en nadat het is opgedroogd, trek je het velletje ervan af. Dus het is een soort plakplaatje, maar dan anders en voor je wenkbrauwen: wat deze Brow Tattoo eigenlijk doet is de huid onder je wenkbrauwen kleuren waardoor ze voller lijken. Hij is beschikbaar in de kleuren taupe en donkerbruin.

kruidvat-brow-tattoo-aq

Zwarte reingingsdoekjes
Reinigingsdoekjes met houtskoolpoeder, ik had ze nog niet eerder gezien, maar ze zijn een vondst. Sowieso zien de zwarte doekjes er mooi uit, is weer eens wat anders dan wit. De doekjes hebben een geweven structuur wat ik altijd prettig vind en ze maken de huid goed schoon. Ik twijfelde aanvankelijk wel, want het voordeel van witte doekjes is dat je aan het doekje kunt zien of echt alles schoon is, maar deze zijn heel prettig, reinigen goed, drogen de huid niet uit en kosten bijna niks. Maar dat laatste geldt voor echt alles in deze bespreking.

kruidvat-reinigingsdoekjes-aq

Hand Glove Mask
Voor wie tijd heeft en last van droge handen (ik heb altijd een handcrème in mijn tas, meestal die van Clarins) is er een handmasker. Ik heb deze nog niet geprobeerd, omdat ik er de tijd voor wil -en moet- nemen: er zitten twee handschoentjes in met de verzorging op basis van jojoba-olie en karitéboter er al in, die doe je om en laat je 15-20 minuten inwerken, vervolgens doe je de handschoentjes uit en masseer je de overgebleven verzorging er in. Dit is echt iets voor ‘s avonds voor het slapen gaan, zodat je daarna niet nog eens je handen wast en alles wegspoelt. Ik zal later op Facebook nog melden hoe deze is bevallen.

kruidvat-handmasker-aq

Aromatherapy
Voor het huis en lichaam zijn er de kleine flesjes met Aromatherapy olieën. Hier zie je de lavendelgeur, maar er is een uitgebreide collectie geuren. Mijn favoriet die ik op de presentatie rook was de Orange, perfect voor deze koude dagen. De olie kun je gebruiken door wat druppels olie in een waterbakje te doen boven een waxinelichtje zodat de geur zich in je kamer verspreidt, maar je kunt hem ook in bad gebruiken of vermengen met massage-olie.

kruidvat-aromatherapy-aq

Geurkaarsen
Tot slot de geurkaarsen van het eigen huismerk. In zwart-wit vormgegeven. Hier zie je de White Musk & Vanilla en hier kun je zien welke geuren er nog meer zijn. De vaste lezers weten dat ik erg van de luxe geurkaarsen ben, en dat blijf ik ook zeker wel, maar dit is een fijne, sfeervolle aanvulling die geen rib kost.

kruidvat-geurkaars-aq

Zo, dit waren ze, de Kruidvat-ontdekkingen. Ik twijfelde aanvankelijk dus, maar ik vind het geweldig dat er zoveel te krijgen is voor zo weinig geld en dat op deze manier iedereen toegang heeft tot persoonlijke verzorging en beautyproducten.

kruidvat-winter-wonders-1-aq

De Q10 dagcrème vind je hier voor 3,99, de Q10 nachtcrème bestel je voor 3,99 en de Q10 oogcrème vind je hier voor 3,49. Het eye serum vind je hier voor 5,29. Het Pure Micellair Water bestel je hier voor 3,49. De Brow Tattoo vind je hier voor 5,99. De Originals zwarte gezichtsreinigingsdoekjes bestel je hier voor 1,99. Het handmasker vind je hier voor 1,99. De Aromatherapy olie bestel je hier voor 2,99. De geurkaars vind je hier voor 3,99.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl