Le Musée Film no.06

le-musee

Een van mijn favoriete bezigheden is restaurants zoeken en bestuderen (en hotels, vooral als er een tripje aan de horizon gloort). Nog fijner dan restaurants bekijken, is er natuurlijk gewoon eten en je laten verbluffen door de visie van de kok en de speelsheid van zijn kookstijl.

Maar dat kan niet altijd. Omdat er ook gewerkt moet worden. Omdat sommige restaurants echt ver liggen. Maar dat neemt niks weg van het plezier te kijken naar wat meesters in den vreemde zoal voor elkaar krijgen met ingrediënten die zo gewoon lijken of die volstrekt onbekend zijn. Het is goed het verlangen in stand te houden. Een mens moet iets hebben om naar uit te kijken.

Kunst
le musee

Het vooruitzicht ooit, misschien wel op een dag – wie weet, het zou zomaar kunnen dat we eens aanschuiven bij het fascinerende Le Musée van chefkok Makoto Ishii in het Japanse Hokkaido. Om er te komen moet je in Tokio het vliegtuig nemen. Een klein offer voor een, naar het zich laat aanzien, bijzondere ervaring. Het is een favoriet van de geweldige chefkok Yoshiaki Takazawa; via hem ontdekte ik het en denk ik er steeds aan.

Droom mee. Dit is wat je krijgt als eten en kunst samensmelten.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl