Michelin 2018 – liveblog

michelin gids

De leukste en lekkerste middag van het jaar is weer aangebroken: ‘s lands beste chefs en restaurants worden onderscheiden met een of meerdere sterren.

Wie gaat er vandaag juichend naar huis, dronken van vreugde, wie moet er een stalen gezicht ophouden en in stilte zijn tranen plengen? Ik schrijf zijn, want helaas, helaas, is de restaurantwereld er nog eentje van mannelijke dominantie, maar voor hoe lang nog. Niet lang, hopen wij, want in ieder geval op internationaal niveau zijn er fantastische vrouwelijke chefs die net zoveel aandacht als hun mannelijke collega’s verdienen.

In Nederland kennen we er een paar, maar mochten jullie tips hebben, laat ze dan hieronder achter in de reactieruimte!

Live-verslag
Het wordt een drukke dag. Majda en ik gaan eerst naar Michelin en tussendoor moet ik wegglippen voor de uitreiking van de Joke Smit Prijs waarvoor ik in de jury zat. Geen idee hoe ik dit voor elkaar ga krijgen, maar jullie kunnen gerust zijn, want Majda zal dan het stokje overnemen voor het live-verslag.

Gaat Dennis Huwae van Daalder een ster krijgen? Komt er een derde ster bij? We gaan het allemaal volgen en houden jullie stap voor stap op de hoogte, dus hou deze pagina open en verversen maar!

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl