Nora al Shaikh: elegante mode uit Saoedi-Arabië

nora al shaikh comp

De Saoedische Nora al Shaikh opende in 2012 haar couturehuis en timmert fraai aan de weg met haar mooie creaties die de Saoedische stad Jeddah als basis hebben en de wereld als inspiratie. Ik zag haar in de Arabische Vogue en was meteen gefascineerd.

nora al shaikh 1

Great Gatsby
Al Shaikh reist de wereld rond en laat zich inspireren door stijlen, culturen, kunst, en architectuur. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de symmetrische jurken en de japonnen die een beetje doen denken aan de roaring twenties en niet zouden misstaan op een Great Gatsby feest.

nora al shaikh 2

Ze heeft in de korte tijd dat haar couturehuis bestaat al bijna tien collecties gepresenteerd, met steeds nadrukkelijk de verschillende invloeden erin verwerkt. Zo werkt ze met de traditionele abaya, Arabische en Afrikaanse invloeden.

nora al shaikh 3

Vrouwelijk en elegant
Het woord ecclectisch wordt tegenwoordig veel te vaak gebruikt, maar vat haar stijl wel samen: van popsy-sportief tot dramatisch en strak en altijd vrouwelijk en elegant.

noral al shaikh

Haar nieuwste collectie voor het voorjaar en de zomer is geïnspireerd op de Côte d’Azur en misstaat dan ook niet op de Croisette.

noral al shaikh 4

Soepel stoffen, mooie lijnen en kleding waar je met gemak de hele zomer mee door kunt, van de vroege ochtend tot de lange, late zomeravond.

nora al shaikh 5

Nora al Shaikhs ontwerpen zijn nu nog alleen in Dubai en Saoedi-Arabië te koop, maar daar komt vast gauw verandering in.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Nora al Shaikh: elegante mode uit Saoedi-Arabië

  1. Aicha
    16 januari 2017 at 20:01

    Designer Originale !!!!