Recepten uit Tokyo

recepten uit tokyo k

Tokio is een van de steden waar ik vaak naar terug verlang. Niet alleen vanwege de geweldige sfeer, prachtige architectuur, mooie natuur, indrukwekkende cultuur en fantastische winkels, maar ook, of vooral, vanwege het eten.

Vooral als ik terloopse foto’s of artikelen zie over de stad of een lokaal tentje laait het vuur op en zou ik het liefst meteen vertrekken om weer van de onvergetelijke sushi te proeven, van de volle smaak van noodles te genieten en de lekkerste witte perziken ooit te eten. En dan heb ik de exquise restaurants, de perfecte patisserie en bijzondere snacks nog niet genoemd.

Tokio is met recht een lekkere stad waar je al je remmingen kunt laten gaan om je over te geven aan het overdadige. Japanners zijn echte gourmands die goed en lekker eten waarderen en er ook veel aandacht aan geven. De food afdelingen van de prachtige warenhuizen zijn paradijzen voor de ware smulpaap. Je kunt er uren dwalen, steeds weer een nieuw hapje ontdekken en je geen moment vervelen.

Ideale kost
En nu kun je dat alles lichtjes herbeleven dankzij het mooie boek Recepten uit Tokyo van Maori Murota die je met behulp van een overzichtelijke uitleg de lekkerste en bekendste Japanse lekkernijen leert maken.

buta shabu salade_999_24 - copie

Het is eerste wat opvalt is dat naast die aanlokkelijke foto’s van de gerechten er geen lappen tekst staan; hoewel sommige gerechten ingewikkeld lijken of klinken, zijn ze vaak verrassend makkelijk en snel klaar te maken. Ideale kost dus als je na het werk nog wat voedzaam wilt maken dat ook nog gezond is én, dat vind ik zelf altijd belangrijk, weer eens wat anders is dan wat je altijd al eet.

gyunyu purin_999_1

Bijzondere zoetigheid
De foto’s in het boek zijn geheel in Japanse sferen; niet alleen de recepten, maar ook de foto’s van Tokio zelf die meteen een gevoel van heimwee oproepen.

recepten uit tokyo 1

Maori Murato geeft uitleg over de ingrediënten, heeft achterin het boek nog wat recepten voor sauzen en dressings en een beknopte lijst met handige culinaire adressen in Tokio. Van mij had die lijst veel langer en uitgebreider gemogen, want tips van kenners zijn altijd fijn. Er is zo ontzettend veel in Tokio dat het altijd een crime is een keuze te maken.

bento katsu-don_999_7

Je vindt er alle klassieke en minder bekende gerechten: van sushi tot je eigen bento box en van authentieke noodles tot mochi, een bijzondere zoetigheid die zijn gelijke niet kent.

sashimi salade_999_14

Een heerlijk boek om eens lekker vreemd te gaan in je eigen keuken met andere ingrediënten en smaken uit een van de beste keukens ter wereld.

Recepten uit Tokyo, Uitgeverij Good Cook, kun je voor 24,95 hier bestellen.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Recepten uit Tokyo

  1. Erwin kooijman
    30 april 2015 at 14:32

    Wat een prachtig boek, gaan we zeker bestellen:-) #bijna jarig