ROKA kaaskoekjes

roka-hoofd-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Het Nederlandse merk Roka bestaat sinds 1949 en gebruikt al vanaf het begin dezelfde receptuur voor hun hartige koekjes vol kaas. Ik kende het eerlijk gezegd niet, tot ik er kennis mee maakte op de laatste Culiperslunch. We kregen de vraag of we de kaaskoekjes wilden testen, en uiteraard wilden we dat.

ROKA begon als eenvoudige bakker in het Delft van weleer en is uitgegroeid tot een grote speler op het gebied van de hartige koekjes. Het assortiment bestaat uit verschillende smaakcombinaties, een speciale Delfts Blauw lijn die ideaal is als cadeau voor toeristen en buitenlandse gasten en een cadeaulijn die bestaat uit de koekjes in Delfts Blauw blik, die zie je hieronder.

roka-doosjes-aq

Vederlicht en bros
Ze hebben de standaard Goudse kaas koekjes, maar ook interessante combinaties als cheddar & framboos, emmenthaler & sinaasappel en cheddar & zwarte peper, met een heel subtiele hint van pit.

roka-kaasblik-aq

De koekjes worden gemaakt met verschillende soorten kaas: Hollandse Goudse, Engelse cheddar, Franse emmenthaler en Italiaanse Parmigiano Reggiano. De hartige snacks bestaan voor maar liefst dertig procent uit kaas en dat proef je terug in de volle smaak. De koekjes zijn bovendien vederlicht en super bros.

roka-selectie-aq

In het begin denk je, ‘oké, lekker’, maar voor je het weet, pakt je hand onbewust het een na het andere koekje tot er niets meer over is. Dat is dan ook meteen het enige nadeel: als je er eenmaal aan begint, kun je niet meer stoppen.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl