Salon du Chocolat 2018

salon-du-chocolat-2018-aq-caprice

foto’s © Aicha Qandisha

De lekkerste vier dagen van België zijn aangevangen: vanaf vandaag kun je je onderdompelen in het zoet op de jaarlijkse Salon du Chocolat in Brussel. En dat betekent heel simpel: chocola, chocola en chocola, en voor wie zin heeft in wat anders, zijn er ook macarons, gebakjes, bonbons in alle kleuren van de regenboog, de lekkerste noga en dit jaar zelfs Marokkaanse koekjes. Voor een driedubbel geconcentreerd suikercoma. Gisteren waren we bij de persopening aanwezig en omdat je niet over chocola moet praten of schrijven, maar er gewoon van moet genieten, volstaan we met een fotoverslag om van te watertanden.

salon-du-chocolat-2018-aq-bloem

Hoogtepunt wat ons betreft, als Neuhaus-fans, zijn de demonstraties van het huis waarin chocolatiers de caprice ter plekke maken. De caprice is niet alleen een klassieker van het huis, maar ook mijn persoonlijk favoriete bonbon: nougatine gevuld met een heerlijke vanilleroom en omhuld met pure chocola. Drie verschillende structuren en drie verschillende smaken in een volmaakte bonbon. Heerlijk.

salon-du-chocolat-2018-aq-neuhaus-caprice

Eetbare smileys
Van de caprice zijn er verschillende variaties, hierop kom ik later nog even terug. Hier zie je het glinsterend goud van de warme chocolade. Alleen al de verse caprice, met de nog lauwe vanilleroom is de reis naar Brussel waard.

salon-du-chocolat-2018-aq-neuhaus-caprice-3

Maar we doen de Salon du Chocolat tekort als we alleen bij Neuhaus blijven, er valt genoeg te zien, proeven en ontdekken, zoals deze eetbare smileys.

salon-du-chocolat-2018-aq-soesjes-choc-you

Verschillende merken zijn vertegenwoordigd en diverse lekkernijen, zoals deze hartige macarons.

salon-du-chocolat-2018-aq-macarons-1

Een indrukwekkende soesjestoren.

salon-du-chocolat-2018-aq-soesjes

Patisserie en cupcakes om je tanden in te zetten.

salon-du-chocolat-2018-aq-gebak

Een grote variatie aan Marokkaanse koekjes.

salon-du-chocolat-2018-aq-koek

Cuberdons, marshmallows, lolly’s.

salon-du-chocolat-2018-aq-lollies

Irrésistibles
En nog meer variaties op de caprice, onder de passende noemer Irrésistibles. Net toen we weg wilden gaan, zagen we een hoekje bij Neuhaus met plateaus vol verschillende caprice-soorten. Toen we dichterbij wilden kijken, kregen we te horen dat dat hoekje alleen voor de pers was. Dat kwam goed uit, want dat waren we. Wat blijkt: dit jaar gaan er verschillende variaties op de caprice verschijnen. Na de salon komen er twee smaken uit: de Délice gevuld met gezouten caramel en de Emotion, gevuld met chocoladecrème en omhuld met witte chocolade. We hebben de Délice geproefd en die is ronduit goddelijk.

salon-du-chocolat-2018-aq-irresistible-pineapple

In de zomer kun je onder andere een Irrésistible Pineapple verwachten met ganache van ananas en gevuld met Séchuan peper en een Irrésistble Yuzu. Voor het najaar staan er onder andere een Irrésistible Tiramisu en een Irrésistible Cheesecake met witte chocolade en framboos op de rol. Wat een feest!

Heb je tijd, maak er een chocolade-weekend van, de Salon du Chocolat is er nog tot en met zondag.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl