Shoarma à la Fadila

broodje shoarma

Na al het zoet van de Prêt-à-Portea tijd voor lekker Arabische street food. Shoarma, maar dan net iets anders. Heerlijk lekker gekruid, smaakrijk, zonder dat het vet eraf druipt en bovendien makkelijk te maken. Een broodje waar je nooit genoeg van krijgt. Ik althans niet.

Ingrediënten:

2 kipfilets in reepjes
1 ui in reepjes
2 teentjes geperste knoflook
½ theelepel zout of naar smaak
½ theelepel zwarte peper
¼ theelepel gemberpoeder
1 theelepel paprika poeder
1/8 theelepel kurkumapoeder
1/8 theelepel koriander poeder
2 eetlepels gehakte gladde peterselie
¼ theelepel komijnpoeder
½ eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels zonnebloemolie om te bakken

Tomaat, komkommer, sla en knoflooksaus om erbij te serveren
Shoarmabroodjes of tortillas

Meng alle ingrediënten in een kom en zet die een aantal uur in de koelkast om te laten zodat het geheel goed intrekt.

shoarma rauw

shoarma met kruiden

Verwarm vervolgens de olie en bak de kip terwijl je roert tot de kleur is veranderd. Laat het dan nog 10 minuten koken onder af en toe roeren. Serveer het in (hier zijn dat) zelfgemaakte shoarmabroodjes of platte broodjes en vul ze naar smaak aan met sla, komkommer, tomaat en knoflooksaus.

plat brood shoarma

Besaha wa raha!

Alle foto’s: © Fadila Bouazza

Fadila