The Rebel, The Poet

joseph-holston

Joseph Holston

Het vereist bovenmenselijk geduld, immense zelfbeheersing en een benijdenswaardig zachtaardige persoonlijkheid om net als Jerry King Luther Afriyie onvermoeibaar te vechten voor gelijkheid en tegelijk de waardigheid te behouden in het licht van de grootste minachting, onbegrijpelijk machtsvertoon en ongegeneerd racisme.

Dat hij gisteren bij het ranzige RTL Late Night als een soort hulpje mocht aanschuiven ‘ondanks’ de bezwaren van opruier Jenny Douwes voelde alsof je de dader van een verkrachting aan tafel uitnodigt en dan diens slachtoffer ook even laat komen om nog eens publiekelijk onder gepist te worden.

Dat Douwes zonder enig weerwoord Jerry weg kon zetten als terroristisch gevaar is onvergeeflijk. Dat zij als dader, en hopelijk binnenkort met een strafblad, met alle égards werd ontvangen en Jerry dankbaar moest zijn voor de vieze kruimels die hem toe werden geworpen, is een gotspe, maar tegelijk, en dat is het wrange, illustratief voor het onrecht waar Jerry, en velen met hem, tegen strijdt.

Jerry vecht voor een Nederland waarin iedereen gelijk is. Jenny Douwes en haar racistische kornuiten voor een Nederland dat alleen voor de witten is. Voor een land waarin alleen racistische autochtonen hun mening ongestraft kunnen uiten, alleen zij recht hebben op demonstraties en de wet er alleen voor de ander geldt, niet voor hen.

Heldenstatus
Dát is waar de strijd over gaat. Zwarte Piet is wat mij betreft slechts het symbool, hij staat voor de pus in de samenleving, voor groepen mensen die serieus denken dat als je een kleurtje hebt of je ouders niet hier geboren zijn, dat je dan minder recht van spreken hebt.

Gelukkig voor de daders is dit Nederland, het land waar je als autochtoon mét strafblad meer kans maakt op een baan dan een allochtoon zonder strafblad. En waar je als witte dader een heldenstatus krijgt en als zwart slachtoffer een trap na.

Maar geen leugen, frame of hypocriete Twan Huys kan verhullen dat het de Jenny Douwesen en Duks zijn die dit land leegzuigen en naar de afgrond manipuleren. Lach dus nog maar even goed in die camera. Juich maar even blij dat je de bak niet in moet. Maar vergeet niet: dit is ook ons land. Dit is ook het land van Jerry en van heel veel medestanders die genoeg hebben van het racisme van ordinair tuig dat zich Friese helden waant, ranzige opruiers vermomd als slechte journalisten, moreel corrupte redacties en hatelijke politici.

En dankzij mensen als Jerry zal Nederland beter worden. Zonder geweld, zonder illegale blokkades en zonder de wet te overtreden. Of je racistische gemoed er klaar voor is of niet.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

2 Reacties op “The Rebel, The Poet

 1. Lucie
  13 oktober 2018 at 15:47

  Dank voor dit stuk! Helemaal eens!
  Schandalig hoe er straffeloos geframed wordt door die Friese relschopster en haar volgers. Groot resprect voor Jerry King Luther Afriyie!

 2. FrankB
  15 oktober 2018 at 08:30

  https://www.youtube.com/watch?v=zxewvfPcuo4

  Vergelijk de arrogante houding van Douwes (vooral de opgeheven kin), vol van witte superioriteit (en ik vermoed vol van verborgen onzekerheid), met de beschaafde houding van Afriyie. Een prachtige studie in lichaamstaal.
  Witte beschaving, het blijft een goed idee.