Valmont Prime Renewing pack

valmont-prime-renewing-pack-2-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Voor fans van Zwitserse luxe merken als La Mer en La Prairie, is er een nog exclusiever schoonheidshuis voor de echte liefhebber: Valmont, een familiebedrijf onder leiding van het echtpaar Sophie en Didier Guillon dat sinds 1985 de natuurlijke rijkdom van de Zwitserse Alpen verwerkt in producten die de huid verzorgen en jonger houden.

In het hart van die Alpen, in het dorp Vens, is de Valmont-tuin te vinden waar het cosmeticabedrijf planten kweekt die verwerkt worden in hun producten zoals rozenbottel, goudsbloem en netel. Ze hebben een uitgebreid assortiment, waaronder hun Prime Renewing Pack een verzorgend gezichtsmasker met de bijnaam Happy Mask, dat zo populair is dat er elke tien minuten eentje verkocht wordt. Ik kreeg een fraaie pot van de exclusieve editie mee van het masker om uit te proberen, prachtig vormgegeven in steriel wit met subtiele goudtinten.

valmont-prime-renewing-pack-1-aq

Het masker kun je dagelijks gebruiken als onderdeel van de verzorging: ‘s ochtends een dun laagje op het gezicht aanbrengen, paar minuten laten inwerken en daarna met in lauw water gedrenkte wattenschijfjes weghalen en vervolgens je dagcrème aanbrengen. Of je gebruikt het, zoals ik gedaan heb, als masker: een dikke laag aanbrengen, een beetje in masseren op de huid en vervolgens vijftien tot twintig minuten laten inwerken.

valmont-prp-2-aq

De structuur van de crème, dat zie je ook goed op de foto, is dik, stevig, maar tegelijk fluweelzacht en niet vettig. Het is een heel fijne, fris-aanvoelende crème, zeer licht geparfumeerd en aangenaam op de huid. Sommige maskers voel je nadrukkelijk of ze gaan kriebelen, dat had ik niet bij het Prime Renewing Pack.

valmont-prp-wit-1-aq

Kijk eens hoe mooi, maagdelijk wit. Na afloop voelt de huid babyzacht aan en is je teint mooi helder. De huid blijft ook nog lang zacht aanvoelen, ik betrapte mezelf erop dat ik steeds aan mijn gezicht voelde of het masker echt zo goed had gewerkt. ‘Goed’ is wat zuinig, het is echt een weldaad.

Valmont is verkrijgbaar bij verschillende schoonheidssalons, het Prime Renewing Pack, reguliere editie 50ml kun je hier bestellen voor 164,00 en de extra grote limited edition 125ml vind je hier voor 332,00.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl