Volkorencake met honing

cake

Als het weer zo druilerig is, winter noch lente, is deze volkorencake met honing en walnoten de ideale troost voor bij de koffie of thee. De rijke, volle smaak van zelfgebakken cake is onovertroffen. De honing en walnoten geven er een extra smaakdimensie aan waardoor deze zoveel smaakvoller wordt dan een vettig plakje gewone cake uit het schap.

Ingrediënten
250 gram zachte boter of margarine
200 gram honing
6 eieren
2 zakjes bourbon vanillesuiker
300 gram volkorenmeel
125 ml melk
4 theelepels bakpoeder
snufje zout
200 gram grofgehakte walnoten

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop de boter met de honing, voeg daar één voor één de eieren aan toe, daarna de vanillesuiker en vervolgens het zout en het volkorenmeel afgewisseld met wat melk. Doe daarna de walnoten en het bakpoeder erbij.

Vet een tulbandvorm in met boter en bestrooi die met volkorenmeel. Giet er dan het mengsel in en doe de vorm onderin de oven en laat het een uur bakken.

cake deeg klein

Je kunt met een satéstokje in de cake prikken om te kijken of die klaar is.

Haal de vorm uit de oven, laat de cake dan tien minuten afkoelen voor je hem op een rooster legt. De volgende dag kun je ervan genieten.

cake binnenkant klein

Besaha wa raha!

Alle foto’s: © Fadila Bouazza

Fadila