Vrije liefde

henri-de-toulouse-lautrec

Henri de Toulouse-Lautrec

Iedere keer als je denkt het ergste gehad te hebben, komt er wel weer iets nieuws. Gisteren zag ik een nieuwsbericht voorbij komen dat er kennelijk ophef is geweest over David Beckham die zijn dochter op de mond zoent. Ik leef kennelijk in een alternatieve realiteit, want ik heb nooit geweten dat er iets mis is met kinderen op de mond zoenen.

Maar dat is blijkbaar waar we steeds meer mee te maken hebben: een goegemeente die het eigen mislukte leven probeert te compenseren door voor puriteinse scherpslijper te spelen en anderen op hoge toon te vertellen wat wel of niet mag. Je kinderen zoenen? Mag niet. Als man trouwen met een man? Mag niet. Topless zonnen? Mag niet. Burkini dragen? Mag niet. Bloot naar het museum te gaan? Mag niet. Gevaar voor het Avondland.

Hartelozen
De twee ziekten van deze tijd: islamisering en seksualisering. Enerzijds wordt werkelijk alles wat gebeurt en niet zint aan de islam toegeschreven en anderzijds wordt iedere vorm van genegenheid geseksualiseerd en gepolitiseerd. Maar op een gegeven moment moet de idioterie een halt toe worden geroepen. Wil je bang zijn voor moslims, doe dat lekker thuis. Heb je een probleem met affectie, ga hulp zoeken, maar val de rest van de mensheid daar niet mee lastig. Het leven is Facebook niet waar misselijkmakend geweld helemaal oké is en elke vrouwentepel tot zware strafmaatregelen leidt.

Het is echt een heel gestoorde wereld waar een kus op de mond tot verontwaardiging leidt en kleuters met hun eerste wapen vertedering oproepen en geweldsfilmpjes lustig gedeeld worden. Maar de waanzin regeert niet alleen op Facebook: laatst had ik een absurd Twitter-gesprek met iemand die vond dat een liefdevolle tik op een peuterbil een vorm van aanranding was, want ‘geen consent‘. Wat?! Vind je het gek dat er overal conflicten en oorlogen zijn, als zelfs op micro-niveau iedere handeling wordt gewantrouwd en elke aanraking gecriminaliseerd?

Stop de gekte, vier de liefde. De vrije liefde! Kus je kleine nichtje, knuffel je geliefde, doe het lekker openlijk. We hebben meer genegenheid nodig, niet minder. Duw de kille hartelozen terug hun hoekje in.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Vrije liefde

  1. 6 juli 2017 at 11:31

    Mooi, wees dapper :-) en vier de Liefde!