Walnotencake

walnotencake5

Fadila trakteert ons weer op iets lekkers. En weet je wat het fijne is aan deze cake, aan deze zoete verleiding? Er zitten walnoten in! En walnoten, die zijn rijk aan proteïne en omega 3. Heerlijk is dat, als je weet dat bij elke zondige hap, je ook de nodige vitaminen binnen krijgt.

Ingrediënten
4 eieren, maat L
200 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 dl versgeperste sinaasappelsap
1 dl zonnebloemolie, of maïsolie
300 gram bloem
200 gram walnoten
Snufje zout
14 gram bakpoeder
2 eetlepels honing of abrikozenjam

Voor een springvorm van 26 centimeter doorsnee of een tulbandvorm van 25 centimeter.

Beboter en bebloem de vorm. Bewaar tien à twaalf walnotenhelften en hak de rest grof.

Verwarm de oven op 180 graden voor.

Klop de eieren met suiker en vanillesuiker tot het volume is verdubbeld. Klop de olie, langzaam toevoegen, erdoorheen. Voeg het sinaasappelsap toe. Meng nu met een spatel de walnoten, bloem, het snufje zout en als laatste de bakpoeder door het mengsel.

walnotencake1

Doe het geheel in de vorm.

walnotencake2

Zet de cake in de oven en laat 45 minuten bakken, tot een satéstokje er schoon uitkomt.

walnotencake3

Haal de cake uit de oven en laat tien minuten staan. Draai de cake op een rooster om. Verwarm de honing en bestrijk de cake ermee. Zet de halve walnoten bovenop. De honing trekt wel in de cake. Als je liever jam gebruikt (die trekt niet in de cake), dan moet je de jam verwarmen en daarna zeven.

walnotencake4

walnotencake6

Besaha wa raha!

Alle foto’s: © Fadila Bouazza

Fadila

 

7 Reacties op “Walnotencake