Win de serie Berlin 56!

berlin-56

De bekroonde Duitse serie Berlin 56 is sinds deze maand online verkrijgbaar bij Lumière en om dat te vieren kun je hem nu winnen.

Op online platform Lumière Series kun je gerenommeerde series bekijken zoals The Killing, The Bridge en The Young Pope. Iedere maand verschijnen er nieuwe titels, waaronder dus het romantische dansschooldrama Berlin 56. Uit het persbericht:

Emancipatie en Rock ‘n Roll
Berlijn 1956. Op de traditionele dansschool Galant botsen twee werelden en vindt een bittere strijd plaats tussen preutsheid en emancipatie. Caterina Schöllack, de eigenares van de dansschool en moeder van drie dochters, zoekt voor zichzelf en haar dochters een plek in de traditionele, hiërarchische maatschappij. Twee dochters volgen de wensen van hun moeder: Helga lijkt het uitstekend voor elkaar te hebben na haar huwelijk met de advocaat Wolfgang von Boost en verpleegster Eva zet alles op alles om professor Fassbender aan de haak te slaan. Alleen Monika, de middelste dochter, weigert de gebaande paden te volgen en dompelt zich onder in de opwindende wereld van rock-‘n’-roll.

Het verhaal van de drie meiden is exemplarisch voor een tijd toen vrouwen werden geacht zich ondergeschikt te maken aan de wensen van hun echtgenoten. Tegelijkertijd zochten de vrouwen van die generatie, geïnspireerd door de strijd voor gelijke rechten, naar een nieuwe, eigen identiteit. Berlin 56 is een swingend familiedrama waarin de generatie van onze moeders en grootmoeders en hun strijd voor vrouwenemancipatie centraal staan.

We geven in samenwerking met Lumière twee vouchers weg voor de serie. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is hieronder een reactie achterlaten met je email-adres erbij en dan loten we binnenkort de twee winnaars.

Ik kon geen goeie trailer met Nederlandse of Engelse ondertitels vinden, dus het is deze van de Roemeense HBO geworden.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

5 Reacties op “Win de serie Berlin 56!

 1. Ellen Brander
  23 september 2017 at 13:29

  Ik hoop dat ik een van de winnaars ben van Berlin 56

 2. Anna
  23 september 2017 at 13:34

  Leuk, graag! Hopelijk krijg ik mijn vriend dan toch ooit nog eens zover om met me op dansles te gaan.

 3. Rena Breed
  23 september 2017 at 20:54

  Met heel veel plezier naar The Young Pope gekeken! Echt een onwaarschijnlijk mooie serie. Deze Berlijn 56 lijkt mij ook heel leuk!

 4. 25 september 2017 at 23:20

  Ik doe mee!

 5. Aïcha
  28 september 2017 at 10:39

  Leuk! Als ik niets win, wil ik het toch zeker zien.