Aicha’s Twaalf: Fatima Elatik

elatik

Ze is een vechter en een overlever. Maar bovenal is stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik een vrouw met een enorm incasseringsvermogen die tegenslag om kan buigen naar positiviteit. Dat maakt haar een van de sportiefste geesten die ik ken die harde aanvallen doorgaans de zachte wang toe keert. Maar wat is het geheim van die indrukwekkende zelfbeheersing? Misschien toch eens die koteletjes proberen.

Mijn favoriete filmscène isThe Breakfast Club: de scène waarin Judd Nelson kwaad vertelt over zijn situatie thuis. En dan vooral de rauwe emotie die hij laat zien. En in de serie The Wire de scène waarin Stringer Bell sterft. Tegen het einde krijg je toch een beetje medeleven voor Stringer.

Ik wil ooit nog eens naar… Australië. Ik keek vroeger als klein meisje veel Australische series zoals Sons and Daughters, Neighbours, Flying Docters. En ik raakte gefascineerd door dat land, de historie, de wilde natuur en de mensen. Dus ik wil nog graag een keer down under gaan.

Mijn toilettas is niet compleet zonder… Tweezer.

Mijn ergste miskoop is… Sportapparatuur voor thuis via Tel Sell. Ik had als tiener moeite met mijn brede heupen en dacht dat als ik extra kon trainen thuis dat het wel zou helpen. Maar die Afrikaanse heupen zijn genetisch bepaald en die moet ik gewoon koesteren. Maar het duurde even voordat ik dat doorhad.

Het lekkerste wat ik ooit geproefd heb is… Dat zijn de koteletten van restaurant Narbonne.

Ik was het gelukkigst toen… Ik als klein meisje aan het voetballen was met de jongens uit de buurt. Ik groeide op met twee oudere broers en dat waren mijn maten. Hun vrienden dus ook. En ik groeide op in een niet zo kinderrijke buurt. Dus speelde ik altijd met mijn broers en hun vrienden op het plein. En voetbal was dan geweldig. Vrij, ongedwongen, veilig en vooral onschuldig. Het was een onschuldige tijd waarin we gewoon kinderen konden zijn en niet een label zoals we nu vaak zijn in de publieke opinie.

Ik heb het meeste spijt van… Niets.

Ik ben niet bijgelovig, maar… Onder een ladder lopen doe ik niet.

Mijn grootste onhebbelijkheid is… Mijn Amsterdamse gevloek.

Ik lieg altijd over… Mijn lengte, omdat ik steeds vergeet hoe lang ik ben. Maar ik was laatst
bij de huisarts en speciaal voor deze vragen heb ik me laten opmeten en hier komt-ie: 1.56.

Ik kan me niet beheersen als… ik mensen onzin hoor vertellen. Of als ik weet dat ze liegen. Dat zie je dus soms ook op Twitter.

Ik zou mijn geliefde dumpen voor… Helemaal niets of niemand.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl