Atelier Confiserie

Atelier Confiserie_cover.indd

Eigenlijk kan ik volstaan met de foto’s uit Atelier Confiserie van foodblogger Yasmin Othman. Ik bedoel, kijk nou zelf, wat kan ik hier nog aan toevoegen om het aanlokkelijker te maken?

atelier confiserie suikerspin

Atelier Confiserie is één groot zoet spektakel van alles wat je ooit hebt gegeten, misschien wel graag had willen maken, maar geen idee had hoe.

atelier confiserie engelse drop

Engelse drop, toffees, chocolade, bonbons, noga, snickers repen, je kunt het zo gek niet bedenken, of het recept staat in het prachtig vormgegeven boek met daarbij duidelijke aanwijzingen en, heel sympathiek, het vereiste keukengereedschap erbij getekend zodat je meteen weet waar je aan toe bent en wat je nodig hebt voor je suikeravontuur.

atelier confiserie caramel

Hoewel we in een tijd van zogenaamde superfoods leven en moeten matigen met suiker, vind ik dit boek toch perfect in de tijdgeest passen: het is een terug naar de oorsprong van het zoet. Weg van de kunstmatige toevoegingsmiddelen en allerlei andere troep die fabrikanten in hun snoep, drop en chocolade stoppen. Zuiverder dan dit wordt snoep niet. Lekkerder ook niet; ik weet namelijk uit ervaring en dankzij onze Fadila, dat er niks heerlijker is dan zelfgemaakte lekkernijen, bonbons en snoep. Je proeft de ambacht, de liefde en het plezier waarmee ze gemaakt worden.

atelier confiserie nougat

In het boek vind je ook het recept voor gecarameliseerde suiker: die bracht me meteen terug naar de kindertijd. We stonden altijd bij de pan met suiker van moeder of Fadila, ongeduldig te wachten op een sliert vers gebrande suiker waarop we dan konden sabbelen. Het is de smaak van onbezorgdheid en kinderlijk geluk. Dat is misschien wel het sterkste gevoel dat het prachtige Atelier Confiserie oproept: het verlangen naar Willy Wonka en zijn snoepparadijs dat nu voorhanden ligt, omdat je er zelf mee kunt spelen.

Wat een genot, niet alleen om het te kunnen maken en proeven, maar überhaupt om door het boek te bladeren en je ogen de zoete kost te geven. Een absolute aanrader, ook voor wie het allemaal te hoog gegrepen is, want dit is het soort boek dat je gewoon wilt hebben om af en toe vast te houden.

Atelier Confiserie, Uitgeverij Good Cook, bestel je hier voor 19,95.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl