Biologische begrafenissen

man-in-the-moon

Biologisch en duurzaam zijn hip en big business. Het uitvaartwezen heeft zich er inmiddels ook op gestort. Wie biologisch, duurzaam en verantwoord geleefd heeft wil natuurlijk op dezelfde wijze hemel, nirvana of walhalla betreden.

Zo kun je biologische hapjes laten serveren nadat je de oven in geschoven bent of ter aarde besteld. En je as kan in een urn worden gestort van aardappelzetmeel. Als die urn onverhoopt nat wordt krijg je wel een kledderboel of verandert de urn in een grote klont lijm. Maar misschien is dat onderdeel van iets organisch en word je na je dood een voortdurend veranderd biologisch kunstwerk.

Ook kan je as in een biologisch afbreekbare ballon worden gedaan die dan vervolgens op een plek naar keuze wordt opgelaten. Heb je geluk dan maak je na je dood nog een aardige wereldreis en in een ballon heb je altijd plek bij het raam met panoramisch uitzicht. Heb je pech dan knalt de ballon ergens uit elkaar en dwarrelt je as over een willekeurig plantsoen of in iemands gezicht zoals in The Big Lebowski bij de as uitstrooiing met wind tegen.

Afbreekbare raket
Wat wel een probleem blijft is het corpus delicti zelf want dat is zwaar vervuild met metalen, radioactiviteit en allerlei andere viezigheid, in de vetlaag opgeslagen. Wat je er ook mee doet, verbranden of begraven, het blijft een milieuvervuilend voorwerp. Daar helpt geen biologisch afbreekbare ballon of urn van aardappelzetmeel tegen.

Misschien is de enige verantwoorde oplossing wel om de doden af te schieten in een milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare raket of met een reuzenkapatapult het heelal in. Daar blijven we dan, voor eeuwig rondcirkelend om de maan tussen het ruimteschroot en een vergeten Russische satelliet. Dat is zo milieuvriendelijk dat de nabestaanden dan gewoon weer een kopje lauwe koffie en een plak cake kunnen eten na de plechtigheid. Want per slot van rekening moet je niet alle tradities om zeep helpen.

Rebecca

rebecca[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Biologische begrafenissen

 1. Jean Amr
  10 april 2017 at 19:46

  Als kind zijnde zei ik tegen mijn moeder: we moeten naar Dela. ‘Dela verxorgt’ Want volgens hun reclame werd je (in de ogen van ‘n kind van 6) begraven in een pyramide. Nou…. dat wilde ik wel na ‘t lezen (‘n vooral kijken) van boelen over ‘t oude Egypte… Ik wilde in een pyramide begraven worden.
  Mmm…… bang dat t ergens een plekje achten een heg word… of ergens een strooiveldje, maar dan wel met madeliefjes!!
  Om de ruimte in geschoten te worden?… ik eeet t niet. En zo’n bad met ‘zoutzuur’, zodat er 0.0% van je overblijft… lijkt me helemaal niets.
  Dan toch maar achter de heg….. lekker uit de wind.