De zachte wereld van Clarins

clarins-2-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Het was eigenlijk tijdens mijn laatste Marokko-reis dat ik me realiseerde dat het Franse cosmeticamerk Clarins al heel lang deel uitmaakt van mijn leven. Tijdens het inpakken voor de terugreis zag ik dat mijn zus nog altijd een wit-rode Clarins toilettas had die we jaren geleden bij aankoop hadden gekregen met miniaturen erin.

Ik moet rond de achttien geweest zijn, ik had een OV-jaarkaart en reisde met bus en trein het hele land door. De Bijenkorf in Utrecht was een favoriete bestemming, niet in de laatste plaats vanwege de Clarins-stand die ze daar destijds hadden. En de bijzondere medewerker die me niet alleen binnenhaalde als Clarins-fan, maar met wie ik ook beste vrienden werd. Inmiddels hebben onze beide levens verschillende wendingen genomen en heeft ook hij een eigen blog.

Maar de vriendschap bleef en de producten van Clarins ook. Familiebedrijf Clarins produceert namelijk steevast hoogstaande producten. Wat ik er fijn aan vind, is dat de producten op basis van natuurlijke ingrediënten zijn en zacht in het gebruik, zowel wat geur betreft als structuur. Ze hebben een uitgebreid assortiment aan huid- en lichaamsverzorging en een mooie make-up lijn, maar voor nu bespreek ik twee basisproducten voor elk huidtype: de Bain aux Plantes ‘Tonic’ en de Hydra-Essentiel.

clarins-bain-aux-plantes-aq

Mini-spa
De Bain aux Plantes ‘Tonic’ is een lichte, goudkleurige douchegel op basis van oliën die je badkamer omtovert in een mini-spa dankzij de geur van geranium, munt en rozemarijn, en zelfs een vleugje dennen. Ik hou van fruitige en bloemige geuren, ook voor onder de douche, maar mijn collectie is nooit compleet zonder een meer neutrale douchegel die ik overal bij kan combineren. De Bain aux Plantes heeft een nadrukkelijke, maar niet overheersende natuurlijke geur die heel verkwikkend is. Je kunt hem combineren met de bijpassende Body balm of body-olie, maar hij past ook bij de heerlijke Baume Corps die een nog zachtere geur heeft en de huid echt heel fijn verzorgt.

clarins-hydra-essentiel-aq

Schoonheidsrituelen
De Hydra-Essentiel is een fijne dagcrème waar je van op aan kunt. Ik ben zelf niet van de uitgebreide schoonheidsrituelen en wil altijd een dagcrème die mijn huid zacht houdt gedurende de hele dag zonder er verder naar om te hoeven kijken. Hydra-essentiel is daar ideaal voor. De crème heeft een aangename, volle en soepele structuur en trekt ook heel snel in. Voor wie wel dagelijks in de weer gaat met tonics en lotions, probeer dan zeker eens de aanvullende verzorging en reiniging uit zoals de Lotion Douce Tonifiant en de Lait Démaquillant.

clarins-aq

Nu is dat helemaal interessant, want terwijl ik met dit stuk bezig was en de bijbehorende links zocht, zag ik dat je 25% korting krijgt op Clarins bij Douglas. De douchegel is voor 16,63 en de dagcrème voor 41,63. En bij aankoop van 59 euro krijg je een tasje met miniaturen cadeau. Jeej!

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “De zachte wereld van Clarins

  1. Jean Amr
    23 maart 2017 at 12:41

    Remember the Time! Always! xx