Dictatuur van het plebs

girodet-de-roussy-trioson

Anne-Louis Girodet de Roussy Trioson

Het kon bijna niet anders, maar met een semi-alfabete aap in het Witte Huis en een entourage die tegen werkelijk alles is wat goed is voor de mens en de aarde, worden de dommen steeds brutaler en raken feiten en de wetenschap verder in het gedrang.

Dat klinkt minder erg dan het is. Het is namelijk niet erg, het is rampzalig en een gevaar voor ons allemaal. Anders dan holle opiniemakers denken, is echte wetenschap namelijk geen politieke keuze, maar een vak dat gestoeld is op gedegen onderzoek.

Natuurlijk, in de huidige tijd van leugens vermomd als alternatieve feiten en racistische propaganda verkleed als journalistiek, is het voor sommigen lastig feiten van fictie te onderscheiden en daarom gingen wetenschappers, en zij die het belang van wetenschap inzien, gisteren de straat op. En terecht.

Bron der wijsheid
Het moet namelijk maar eens afgelopen zijn met de dictatuur van het plebs. Er moet toch echt een rode lijn getrokken worden tussen feiten en fabeltjes, cijfers en meninkjes. Nu het nog kan en de betrouwbare bronnen en argumenten nog goed onderscheiden kunnen worden van de fantasie van dwaalgeesten die hun onwelriekende ideeën staven met verwijzingen naar dubieuze types en sites.

Een linkse hobby, de wetenschap? Laat dan je auto staan, flikker je laptop en magnetron het raam uit en ga een boek lezen. O, nee, de boekdrukkunst is ook het resultaat van vroege wetenschap. Ga maar met een stokje in de zandbak spelen om je avonden door te komen. Pluk bessen om van te leven, want je dacht toch niet dat koeien BigMacs leggen?

Vliegen naar een all inclusive om je klem te vreten en zuipen en zwart te bakken? Hoe denk je dat vliegtuigen zijn bedacht en ontworpen? Niet door brulapen die alles vanaf de zijlijn beter weten en Google als bron der wijsheid zien.

Vagevuur
Ben je tegen de wetenschap? Blijf dan lekker thuis als je ziek bent. Ga fijn aan de kruidenthee als een dierbare kanker heeft of je kind ‘s nachts een astmatische aanval krijgt. Allemaal linkse, wegkijkende wetenschappers, die artsen, wat moet je ermee. Google weet veel meer over vaccins, en als straks je kind overlijdt aan een ziekte die tot voor kort onder controle was dankzij de vaccins, hou dan je gejank voor je.

Leef je uit, breek alles om je heen af, maar beperk je tot je eigen miserabele leventje, val de rest van de mensheid er niet mee lastig en breng ons ook niet in gevaar. Het plebs domineert nu al vijftien jaar het debat en de koers, en zie waar het ons gebracht heeft, naar een soort geglobaliseerd vagevuur van besmettelijke, obscene en alles verwoestende dommigheid.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Dictatuur van het plebs

  1. Joost K.
    23 april 2017 at 14:34

    Wat een heerlijke bevlogen column tegen het anti-wetenschappelijke discours!