Dutch Comic Con

IMG_2057

Foto’s: © Aicha Qandisha

Maanden geleden, nog voor er een programma of gast bekend was, had ik al kaartjes voor Dutch Comic Con gekocht. Het idee dat Comic Con eindelijk in Nederland georganiseerd ging worden, vond ik reden genoeg om te gaan.

Blijkbaar dachten heel veel mensen er zo over, want de Jaarbeurs in Utrecht was de afgelopen twee dagen vol fans.

IMG_2054

Ik moet toegeven dat de artiesten die waren uitgenodigd bij mij niet bekend waren, op een enkeling na. Toch stonden er voor het podium voor de Q&A’s behoorlijk wat mensen en ook de rij voor een foto of handtekening (20 of 30 euro!) was bij sommigen erg lang.IMG_2047

Je keek je ogen uit op de beursvloer. Er was merchandise van allerlei films, strips en series, er waren vele game-stands en er stonden wagens als de Batmobile, de Delorean (Back to the Future) en de Ecto-1 van Ghostbusters.

Back to the Future

Back to the Future

Ghostbusters

Ghostbusters

Batman

Batman

Gamen

Gamen

Ook de vele cosplayers trokken natuurlijk de aandacht. Van Harley Quinn tot Assepoester en van jedi’s tot Jack Sparrow. Ze liepen er allemaal rond. De een had nog meer aandacht besteed aan zijn kostuum dan de ander. En weer een ander zette simpelweg een fez op en was voor de fans herkenbaar als Doctor Who.

Doctor Who

Al met al een geslaagde eerste editie van de Nederlandse Comic Con. Hopelijk een blijvende traditie, die volgend jaar iets grotere artiesten kan aantrekken.

IMG_2043

IMG_2071

Majda

majda[at]aichaqandisha.nl