Good Girl Gone Bad

Kilian good girl gone bad AQ

foto’s © Aicha Qandisha

Als de verleidelijke slang uit het verloren paradijs lonkt Kilians goudkleurige slang op het maagdelijk witte doosje om op ontdekking uit te gaan en de fles Good Girl Gone Bad te ontdekken.

Dat pure wit, slechts onderbroken door het goud en het bloemig-wit reliëf aan de zijkanten van de fles, suggereert onschuld. En de geur suggereert die ook, onschuld. Witte bloemen, verzorgde tuinen vol kleur, groen gras waar je blootsvoets op kunt lopen, bloemenkransje op je hoofd, de zon aan de hemel, geen zorgen aan je hoofd.

Kilian good girl gone bad AQ 1

Maar die slang, hè. Met Good Girl Gone Bad speelt Kilian met het idee van onschuld en verleiding, van veiligheid en gevaar en van idylle en onrust. Eigenlijk is dat waar verleiding, echt goede verleiding waar je van in de war raakt, om draait, nietwaar: alles wordt anders, niks is meer wat het lijkt, het is eng, onzeker, verrukkelijk en verslavend.

Hartstocht
De eerste keer dat ik de geur rook was bij een vriendin en ik was meteen verliefd. Good Girl Gone Bad is heerlijk, heel zacht, wat poederig en vol bloemen: roos, jasmijn, oranjebloesem.

Hij lijkt inderdaad onschuldig, een prachtige compositie van mooie bloemen, maar heeft ook iets ongrijpbaars. De geur heeft dat onschuldige van de bloemen en tegelijk, door dat poederige, iets rokerigs ook. Nu is het altijd lastig parfums in woorden te vangen, vooral ook omdat iedereen ze anders interpreteert en ervaart, maar dit is wat ik erin ruik.

Kilian good girl gone bad AQ 2

Het is een elegante compositie voor stijlvolle dames en jonge, levenslustige vrouwen, een gedistingeerd parfum dat klasse uitstraalt, en tegelijk is er dat rokerige, dat het beeld oproept van gestolen momenten met geheime minnaars en de geur van sigaretten in bezwete lakens na nachten vol hartstocht.

Het is een geur voor ‘good girls gone bad’, maar net zo goed voor ‘bad girls gone good’. Een geur die zich niet in een hokje laat vangen en net zo makkelijk mee verandert met de draagster (of drager). Een ode aan de verleiding en aan de vlucht, de ontsnapping aan de saaie routine. Een ode ook aan het verbodene, om je onder te dompelen in wat eigenlijk niet hoort, maar het leven wel spannend maakt.

Kilian good girl gone bad AQ 4

Good Girl Gone Bad bestel je hier vanaf 85,00 voor een reissetje en 235,00 voor een flacon.

 

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl