Hairdresser’s invisible oil

bumble-and-bumble-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Het was even wachten, maar het Amerikaanse Bumble and Bumble is dan eindelijk in Nederland verkrijgbaar. Begonnen in het New York van 1977 groeide de kapsalon van de oorspronkelijk Britse Michael Gordon al snel uit tot een internationaal succesvol haarimperium met meerdere productlijnen. Misschien heb je wel eens gehoord van hun populaire Surf Spray met zeezout die het haar de ‘strand look‘ geeft: nonchalant, maar perfect zittend voller lijkend haar door de zeewind.

Ter gelegenheid van de Nederlandse lancering mochten we de Hairdresser’s Invisible Oil Balm-to-Oil Pre-Shampoo Masque testen. Dat is een hele mond vol, dus we houden het bij Hairdresser’s invisible oil.

Zes oliën
Het masker heeft de structuur van harde olie of boter. Let maar eens op, als je bijvoorbeeld arganolie in de koelkast bewaart, verandert de structuur en wordt die boterachtig. Zo weet je meteen of je met echte arganolie te maken hebt of een nep variant. Het masker is dus een stevige, boterachtige substantie (de geur is ook boterig, maar niet op een vervelende manier), die in een zachte olie verandert als je het in je handen warm wrijft. De ingrediënten zijn dan ook zes verschillende oliën: van kokosnoot, argan, macadamia, amandel, saffloer (dat is een distelachtige plant) en druivenpitten.

bumble-and-bumble-aq-2

Je neemt wat in je handen, wrijft het warm tussen je handpalmen en brengt het aan op droog haar, op het onderste gedeelte van je haar tot aan je haarpunten, want die drogen het eerst op. Als je dat doet, wordt je haar glinsterend van het vet. Je laat het twintig minuten inwerken en daarna stap je onder de douche en was je je haar zoals normaal gevolgd door een conditioner.

Dit was de eerste keer dat ik een haarmasker thuis gebruikte. Ik was altijd wat sceptisch, en je moet er ook tijd voor vrijmaken. Hoewel dat laatste natuurlijk wel meevalt, je doet het in je haar, gaat verder met waar je mee bezig was (mails, schoonmaken, een perfect leven veinzen op Instagram of mensen trollen op Twitter) en vervolgens was je het eraf.

bumble-and-bumble-aq-3

Het resultaat mag er zijn: je haar wordt zachter, makkelijker kambaar, het krijgt zelfs een lichte glans en, héél belangrijk, de pluis verdwijnt. De laatste keer dat ik bij de kapper een masker kreeg, deed die niet veel voor mijn haar. Maar bij deze was het verschil duidelijk merkbaar. Een fijne eerste kennismaking die de reputatie van Bumble and Bumble helemaal waarmaakt. Nu snel de rest proberen.

Bumble and Bumble is in Nederland bij de Douglas te koop. De Hairdresser’s Invisible Oil Balm-to-Oil Pre-Shampoo Masque kun je hier bestellen voor 39,78.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

2 Reacties op “Hairdresser’s invisible oil

  1. Suna
    18 juli 2017 at 02:10

    Ik ga het proberen!

    1. 18 juli 2017 at 07:51

      Leuk, benieuwd wat je ervan vindt!