Het Forest Feast kookboek

ForestFeast_OMSLAG NL.indd

Fontaine Uitgevers heeft Het Forest Feast kookboek van culinair blogster Erin Gleeson heruitgegeven in een goedkopere uitgave en wat doet dat boek zijn titel eer aan, zeg.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de eerste uitgave in 2011 gemist had, maar wat een fraai boek vol lekkere, makkelijke vegetarische gerechten en verleidelijke drankjes.

forest feast sangria

Het Forest Feast kookboek is anders dan andere kookboeken: het is één en al kleur, een speelse lay-out met vrolijke tekeningen, verleidelijke foto’s en zomerse recepten die zó eenvoudig zijn dat ze in een paar regels uitgelegd zijn. Dat laatste is toch wel redelijk uniek, dat je echt alle nieuwe lekkernijen met een paar simpele handelingen op tafel tovert zoals eieren met pikante guacamole, parmezaan balletjes of onderstaande gorgonzola-druiven.

forest feast gorgonzola druiven

Het boek zit vol met voedzame gerechten zoals de aubergine taco’s, de sexy uitziende paarse aardappelpuree, de aanlokkelijke pompoensoep met peer en fijne salades zoals deze bietensalade met roze eieren.

forest feast bietensalade

Uiteraard mag de zoete finale niet ontbreken met onder andere pindakaas-kokos-balletjes, rozemarijn zandkoekjes en deze gedompelde aardbeien.

forest feast aardbeien

Eén groot orgie van kleuren, lekkere smaken, originele combinaties en heel veel zomers kookplezier. Wat een feest, wat een héérlijk boek dat ik snel voor een vegetarische vriendin ga kopen, want met dit boek krijg je weer zin om snel de keuken in te duiken.

Het Forest Feast kookboek, Fontaine Uitgevers, kun je hier bestellen voor 14,95.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl