Juweeltjes van Louboutin

louboutin-tas-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Sommige dingen hebben een onverklaarbaar aanlokkelijke werking op me. Neem de schoenen van Christian Louboutin, ik heb meerdere keren op het punt gestaan een paar aan te kopen om vervolgens net mis te grijpen of ervan af te zien. In Singapore twijfelde ik eens over elegante, maar torenhoge sandalen en had daarna spijt toen ze weg waren. Een keer kon ik online een tijdloos zwart paar bestellen, maar terwijl ik dacht dat ze veilig waren in mijn mandje, ging een slagvaardiger iemand ermee vandoor.

De fascinatie voor de schoenen is iets afgenomen, er zitten dan ook veel afgrijselijke ontwerpen tussen; zo vind ik die hele trend met spikes, Valentino heeft ook de spikes-koorts te pakken, echt helemaal niks aan. Maar ik loop toch altijd even langs, want je weet maar nooit. De mooiste ontwerpen van Louboutin, zijn toch de meest eenvoudige en stijlvolle, niet die schreeuwerige.

Hoewel, dat geldt niet voor zijn make-up, kijk maar.

louboutin-2-aq

Fallusymbool
Sinds een paar jaar heeft Louboutin zijn eigen make-up lijn die steeds uitgebreider en interessanter wordt. Het begon met de nu al klassieke Rouge Louboutin, nagellak in een prachtig, bijna architectonisch ontwerp met de gepatenteerde rode kleur van de Louboutin-zolen. Een hebbeding. Het langwerpige flesje houdt het midden tussen de begeerde Louboutin-hak en een fallussymbool.

louboutin-aq

Make-up niet alleen als boost voor je ego, maar ook als verlenging ervan. Naast de Louboutin-nagellak lijkt de uitstraling van andere luxe-merken opeens doodgewoon. Het is de Hummer onder de nagellaks, groot, luid en zeer aanwezig -met als kanttekening dat de Hummer foeilelijk is en deze Rouge Louboutin toch echt heel mooi.

louboutin-np-aq

Loubilaques
Inmiddels zijn er veel kleuren nagellak en een hele collectie lipsticks en liquid lipsticks, de zogeheten Loubilaques, die gaan gepaard met een koord zodat je het om je nek kunt dragen als een ketting, maar dat zou wel erg mal zijn.

louboutin-ll-lint-aq

De Loublilaques zijn beeldschoon, toen we de laatste keer in Harrods liepen, zwichte ik niet alleen voor de Rouge Louboutin, maar ook voor de in diamant-vorm geslepen lipgloss in de nieuwe Metalinudes-serie. Hieronder zie je de kleur Goldissima die werkelijk prachtig is op de lippen, al is die een ietsje plakkerig, maar dat wordt gecompenseerd door de zachte lippen die je ervan krijgt en de kleur. De ontzettend aardige verkoopster droeg de kleur Preciosa en die stond haar beeldschoon. Het hielp dat zij zelf ook een plaatje was.

louboutin-ll-aq

Verpakking
Afgelopen weekend wees een van onze vaste lezers me op dit interessante stuk in de Knack, de auteur beklaagt zich erover dat de kwaliteit ondergeschikt wordt gemaakt aan de verpakking. Hij heeft gelijk, maar toch, make-up zelf ís ook verpakking. En natuurlijk, de kwaliteit moet goed zijn, dat staat buiten kijf, maar feit is dat de verpakking meewerkt in de ervaring die een product geeft. Esthetiek trekt aan. De rode zool van Louboutin werkt als een magneet op vrouwen, maar het gros van de mensheid kan zijn schoenen betalen, en zie daar, nu kun je zijn rood toch dragen, maar dan op je nagels. En zeker, je betaalt er meer voor dan voor andere luxe merken, maar hé, het is wel een Louboutin en hij heeft me toch werk gemaakt van het ontwerp.

louboutin-card-nail-polish-aq

Twee prachtige juweeltjes uit de schatkist van Christian Louboutin waar nog andere pareltjes te ontdekken zijn. Als je dan een illusie verkoopt, laat het dan zo’n mooie zijn.

louboutin-card-aq

De make-up van Louboutin is niet in Nederland te krijgen, maar je kunt hem wel bestellen, net als al zijn andere producten, via zijn website, maar onder andere ook bij Selfridges en Net-a-Porter. Of ga naar het heerlijke Parijs of Londen.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl