LEBON tandpasta

lebon-aq-3

foto’s © Aicha Qandisha

Een tandpasta die er verleidelijk uitziet en bovendien lekker ruikt en smaakt, was er nog niet uit en dus besloot de Belgische kunsthistorica en fotografe Stephanie Lebon samen met haar Franse echtgenoot en farmaceut Richard op onderzoek uit te gaan: ze ontwikkelden een geheel nieuwe formule op basis van natuurlijke ingrediënten, aroma’s uit Grasse en de zegen van tandartsen met wie het echtpaar samenwerkte. Het resultaat kun je gerust haute tandpasta noemen met als kern groene thee en biologische aloë vera.

De LEBON tandpasta is anders dan welke tandpasta ook. Te beginnen bij de aantrekkelijke verpakking met opvallende kleuren en ludieke namen voor de verschillende smaken.

lebon-aq-2

Oranjebloesem
Een tijdje geleden presenteerde het echtpaar de eigen producten en de lijn wordt steeds verder uitgebreid met bijzondere samenstellingen, zo is er een tandpasta met piña colada smaak. Als je eraan ruikt, zie je meteen een zonovergoten strand voor je en wil je eigenlijk meteen proeven. Een andere opvallende is de Villa Noacarlina met kaneel.

Hieronder zie je drie andere variaties: Le White is met zachte munt en groene thee. De smaak is heel zacht, zelfs een ietsje zoetig in de mond. De groene Cap Ferrat Mood is, de naam zegt het al, geïnspireerd op Cap Ferrat en is met verse munt. De roze Sweet Extravagance is samengesteld uit munt, rozen en oranjebloesem.

lebon-aq

LEBON kwam in 2015 op de markt, het merk is dus nog heel jong, maar groeit enorm. Ergens is het logisch; heel veel mensen besteden veel geld aan huidverzorging, maar voor de tanden blijft het voor de meesten bij de gewone merken die je in de supermarkt vindt.

Het is wel wennen, die aparte smaken, zo zonder fluor en scherpe bijsmaak. En ik moet bekennen dat ik de frisse nasmaak mis die een gewone tandpasta wel heeft. Toen ik de eerste keer mijn tanden ermee poetste, moest ik denken aan souak, de walnotenschors waarmee ze vroeger onder andere in Marokko (het wordt nog steeds gebruikt) de tanden reinigden. We zijn hier gewend aan een bepaalde type tandpasta, maar er zijn meer manieren mogelijk om het gebit gezond te houden.

LEBON tandpasta is onder andere bij Cosmania te koop vanaf 9,00 euro.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl