Oppo ijs

oppo-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Er is een nieuw merk ijs! Oppo is opgericht door de Britse broers Charlie and Harry Thuillier die tijdens een poging het wereldrecord ‘langste afstand afgelegd met een kite op land’ te verbreken op het idee kwamen van gezond roomijs met weinig calorieën.

Gezond, omdat er geen suiker in zit, zo staat er prominent vermeld op hun website: Door de EU goedgekeurde gezondheidsclaim: ‘Het consumeren van voedsel/dranken die erythritol en stevioglycosiden in plaats van suiker bevatten, verhoogt de bloedsuikerspiegel minder dan consumptie van suikerhoudende voedingswaren en dranken.’ Oppo-ijs is op basis van kokosolie, steviablad en verse melk.

oppo-chocola-aq

De twee broers die geen enkele ervaring hadden in de levensmiddelenindustrie werden na lancering in Engeland al snel opgemerkt door de grote media en The Guardian riep hen zelfs uit tot startup of the year. Hun doel is de houding van mensen ten aanzien van eten te veranderen en lekkernijen te maken die gezond zijn en aanzienlijk minder suiker bevatten.

oppo-aq-3

Weinig calorieën
Dat is natuurlijk allemaal heel bijzonder, maar de vraag is: hoe smaakt het, en nog belangrijker, is het lekker? Nou, wij mochten onlangs de drie beschikbare smaken proeven: Colombiaanse chocolade met hazelnoot, Madagascan vanille en gezouten caramel.

oppo-aq-1

En ik zal jullie zeggen: het is lekker! Zelfs het chocolade-ijs waar ik normaal niet zo’n fan van ben; het ijs is zacht van smaak en de hazelnoot geeft het een knapperige bite. De vanille heeft dat volle vanille-aroma. Alleen de gezouten caramel, doorgaans mijn favoriet, is minder uitgesproken van smaak, wat jammer is.

Wat structuur betreft lijkt het nog het meest op Häagen-Dasz. En o, ja, hun marketingtroef: er zitten weinig calorieën in per bolletje, zoals je op de foto ook kunt zien. Tussen de 37 en 43 calorieën, dat is niks! Kun je net zo goed die hele bak leeg lepelen!

Grapje, natuurlijk. Van mij mogen lekkere dingen gewoon calorieën bevatten, maar als het kan, lekker smullen zonder meteen de kilo’s te voelen aangroeien, is dat alleen maar meegenomen.

Oppo is verkrijgbaar bij de Albert Heijn voor 4,99 per bak.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl