SOAK Urban Wellness

SOAK urban wellness AQ

foto’s © Aicha Qandisha

Een constructie van vier ietwat verscholen blokken, pal naast de Ikea en te midden van de kantorenjungle van Amsterdam Zuid-Oost. Je rijdt er zo voorbij, maar als je goed oplet knallen de letters SOAK je tegemoet. Het is de naam van een nieuwe sauna die anders aankijkt tegen ontspanning, geheel passend in het motto ‘work hard, relax fast‘.

SOAK Urban Wellness is een kleine oase opgebouwd uit containers die, indien nodig, uit elkaar gehaald kunnen worden en elders weer opgebouwd. Pop-up, maar dan voor een langere tijd. Sfeervol ingericht met alle voorzieningen die je maar nodig hebt om te ontspannen.

SOAK water AQ

SOAK Urban Wellness is er voor mensen die van privacy houden en een sauna het liefst voor zichzelf hebben, zonder de massaliteit van een groot resort. Boven is er ruimte voor ontspanning. Er is een bar met gezonde drankjes, tafeltjes om wat aan te eten, een lange tafel om aan te ontspannen en twee kamers met indrukwekkende massagestoelen die je zo flink onder handen nemen dat je het gevoel krijgt dat vier paar stevige handen zich op je gestort hebben.

SOAK diy soap AQ

Serene rust
Boven zijn ook de wellness producten te vinden die je ter plekke kunt gebruiken of aan kunt schaffen. SOAK wekt hiervoor samen met DIYS Soap, een Amsterdamse onderneemster die haar eigen biologische verzorgingsproducten maakt en met The|Tides, een Nederlands merk dat alleen maar natuurlijke ingrediënten gebruikt zoals algen en zeewier.

SOAK peace out AQ

Beneden is waar de echte actie plaatsvindt. Hoewel, actie. Er heerst vooral serene rust. Je vindt er een kleedkamer met douchegelegenheid, een massagekamer, drie ruimtes met infraroodsauna, twee geschikt voor twee personen en eentje voor één persoon en een traditionele hetelucht sauna met voeten- en stoombad. Ik was met name benieuwd naar de infraroodsauna, want eigenaar Dagmar legde uit dat infrarood je lichaam van binnenuit verwarmt, terwijl een gewone sauna de ruimte en lucht om je heen verwarmt: “Gewone sauna’s zijn heter (90 graden), in een infrarood sauna is de warmte veel milder (55 graden) omdat 80% van de energie/ warmte rechtstreeks je lichaam (spieren, gewrichten, huid) verwarmt en niet de omgeving is het aangenaam om langer te blijven. Het resultaat is dat je voor je gevoel langzamer opwarmt, maar doordat je van binnenuit opwarmt is je uiteindelijke detox, zweetuitbarsting, zeven tot tien keer heftiger. Detox in een traditionele sauna bestaat voor 97% uit water en 3% afvalstoffen. Detox in een infrarood sauna bestaat voor 80% uit water en 20% uit afvalstoffen.”

SOAK infrarood cabine AQ

Ik heb de infraroodsauna geprobeerd en die voelt inderdaad heel aangenaam, maar hoe langer je er zit, hoe heter het lichaam wordt en hoe harder je begint te zweten. Het had bijna iets therapeutisch, een half uur lang niks doen, voelen hoe het lichaam reageert op de warmte en alleen maar ontspannen. Geen gedoe op de mobiel, geen gezeik op Twitter, geen narcisme op Instagram. Gewoon even helemaal niks.

SOAK AQ

Na de infraroodcabine wachtte een versgeperst sapje van appel, komkommer, gember en citroen op me waarna ik plaats nam in de hierboven beschreven massagestoel. Tot slot probeerde ik de stoomcabine uit met een potje scrub van DIYS Soap die een verzachtend olielaagje op de huid achterliet. In de stoomcabine begon het zalige zweten weer. Volmaakte ontspanning in je eentje of met een vriendin of partner in drie kwartier of anderhalf uur. Perfect.

Neem een kijkje op de site voor meer informatie over SOAK Urban Wellness en de wellness mogelijkheden.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl