Stem!

De drie musketiers, Maurice Leloir

De drie musketiers, Maurice Leloir

Terwijl ik dit schrijf, overheerst de verkiezingsmoeheid, maar als ik dan denk aan de voorbije periode, de smeurcampagnes van extreem-rechts en hun verdachtmakingen aan het adres van anti-racisten, komt de strijdlust weer naar boven.

Natuurlijk, morgen gaat het om de gemeenteraadsverkiezingen, maar we kunnen de elitaire blaaskaken met Jezus-complex in Den Haag (Hoi Jesse! Thierry!) in Den Haag een duidelijk signaal geven. Door voor het goede te kiezen. Door zonder risico voor elkaar te kiezen in plaats van alleen maar onszelf. Door voor de rede te kiezen en niet de onderbuik. Voor empathie en niet de afgunst. Voor de gelijkheid en niet het racisme.

Dankzij de lakeien van de media zou je bijna vergeten dat solidariteit goed is en verdeling zaaien slecht. Dat racisme en fascisme verderfelijk zijn en dat wie daar tegen ageert alle steun verdient. Dat de overheid er voor ons burgers is en niet andersom.

Voor elkaar
Stem daarom tegen de sleepwet. Wie misstanden en criminaliteit wil aanpakken, doet dat zonder inbreuk op onze privacy. Leer maar eens goed onderzoek doen. Een beetje telefoons aftappen kunnen we allemaal wel.

En stem voor elkaar, voor solidariteit en tegen de dobberneger-idioten met hun rassenleer.

Toegegeven, de politiek is bezaaid met schaamteloze opportunisten en racisten, maar ze zijn er nog, hoor. Politici met hart voor de zaak, mannen en vrouwen die staan voor hun idealen, die bereid zijn risico’s te nemen voor het goede. Politici die het kwaad herkennen en bevechten en met empathie voor de mensen.

Geen loopjongen
Amsterdam heeft de kans om met Rutger Groot Wassink, Fenna Ulichki en Sylvana Simons het voorbeeld te geven aan de rest van het land. Nourdin el Ouali heeft in Rotterdam laten zien dat je geen loopjongen van de gevestigde orde hoeft te zijn om succes te behalen.

Laat de revolutie morgen in Amsterdam en Rotterdam beginnen. Zij aan zij. Tegen de haat, tegen het racisme en tegen Den Haag dat een groot deel van de mensen verwaarloosd heeft. Mensen die wel samen willen leven, wel graag bij de Turkse groentenboer of Marokkaanse slager komen en die de dagelijkse ophitsing door politiek en media meer dan beu zijn.

Un pour tous, tous pour un!

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl