Valentijn met Kadim

kadimgroot

Twee weken geleden zag ik op Facebook dat Kadim al Sahir op zaterdag 14 februari in Casablanca een Valentijnsconcert zou houden. Mijn hart maakte een sprongetje van blijdschap en hier en daar heb ik de link naar mensen gestuurd in de hoop op vrijdag de dertiende een ticket naar Casablanca op mijn deurmat te vinden.

Helaas. Op Valentijnsdag bevond ik mij niet verliefd meezingend voor mijn favoriete zanger, maar tussen de biergooiende carnavalsvierders.

De Marokkaanse televisiezender 2M heeft het concert uitgezonden en op Facebook is een aantal liedjes verzameld, waardoor het gemis toch een beetje wordt goed gemaakt.

Er past namelijk niks beter bij Valentijn dan de romantiek van de liedjes van Kadim. Hieronder ‘Eid wa hob’, Valentijnsdag. Een ode aan Valentijn, voorafgegaan door de debqa, traditionele Iraakse muziek, die Kadim wel vaker in zijn liedjes verwerkt.

Op zijn Facebook staan meer liedjes. Geniet ervan!

Majda

majda[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Valentijn met Kadim

  1. Natasha Gerson
    15 februari 2015 om 21:59

    Weer zo’n voorbeeld waarbij ik denk dat er een beste markt is voor het volgende: Het live beamen van concerten naar zalen elders. met eea er omheen.