Vichy Dercos Densi-Solutions

vichy-densi-solutions-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Er kunnen allerlei oorzaken zijn voor dunner wordend haar: voedingspatroon, te weinig vitamines, hormonen, leeftijd -en nog heel wat meer concrete, maar ook ongrijpbare redenen voor de conditie van je haar. Sommigen worden geboren met fijn haar, anderen met een welderige bos die ze met de jaren zien afnemen. De gelukkigen die er geen last van hebben daargelaten. En net zoals er allerlei redenen kunnen zijn voor dunner wordend haar, zo zijn er ook talrijke remedies, dus het is zoeken naar wat voor jou werkt.

Vichy Dercos heeft een nieuwe verzorgingslijn die dunner wordend haar tegengaat en fijn haar voller laat lijken: Densi-Solutions. We mochten de producten testen: een shampoo, balsem en verzorging speciaal voor dunner wordend en fijn haar.

Shampoo
Alledrie de producten bevatten bestanddelen die, zo belooft de begeleidende tekst, het uitvallen van haar tegengaan, de hoofdhuid gezonder en haren sterker maken, zoals het gepatenteerde ‘stemoxydine’ dat haargroei stimuleert. Nu weet ik natuurlijk niks van alle bestanddelen die erin zitten, dus voor ons ging het om de praktijk.

De shampoo is heerlijk in het gebruik. Hij heeft een aangename structuur en de geur heeft dat licht-medicinale in combinatie met iets fruitigs, sinaasappel, zou ik zeggen. Dat medicinale komt door de pepermuntolie die erin zit: het is een heel prettige geur met een frisse en verkwikkende werking.

vichy-densi-solutions-shampoo-aq

Balsem
Na de shampoo breng je de balsem aan. Deze werkt niet als een conditioner, want je brengt hem aan op de hoofdhuid en verspreid die over het hele haar. Daarna laat je hem even inwerken. Terwijl je de balsem inbrengt, voel je al meteen de haren zacht worden en ontklitten. Dat verandert niet tijdens en na het afspoelen: de haren blijven voelbaar zacht en glad.

vichy-densi-solutions-baume-aq

Verzorging
Dan stap drie van het proces: de verzorging. Die breng je aan op handdoek droog haar. Maak scheidingen in je haar, spuit de verzorging op de hoofdhuid en masseer het met je vingertoppen in. Daarna kun je je haar föhnen. Zowel in de verzorging als de balsem zit die pepermuntolie, dus ook hier weer voel je dat verkwikkende als je het gebruikt.

vichy-densi-solutions-concentre-aq

Ik schreef het al in het begin: dunner wordend haar kan een ongrijpbaar iets zijn, het kan allerlei oorzaken hebben en het is echt zoeken naar wat helpt. Het eerste wat me opviel nadat ik een aantal keer de Densi-Solutions had gebruikt is dat mijn haar inderdaad voller leek. Aanzienlijk voller zelfs. Het zit ook goed en ziet er glanzend en gezond uit. Nadat ik het heb geföhnd heb ik er geen omkijken meer naar.

Gaat het ook haaruitval tegen? Dat is best moeilijk vast te stellen met het blote oog, maar nu, na een aantal weken, moet ik dan toch concluderen dat er minder haren afbreken tijdens het kammen. En dat is zo ontzettend fijn.

vichy-densi-solutions-aq-1

Ik heb dit jaar behoorlijk wat haarproducten getest, een aantal heb ik hier besproken. Ik ben nog steeds zeer enthousiast over New Wash, dat verandert niet, maar ik blijf voorlopig deze Densi-Solutions gebruiken, omdat mijn haar er gezonder van wordt en, heel belangrijk, er minder van uitvalt. Over de jaren heb ik al zoveel producten geprobeerd om de uitval tegen te gaan, dat ik nu een beetje sceptisch was, moet ik eerlijk toegeven. Ik had het niet durven hopen, maar het werkt. Het werkt echt. Op dit soort momenten vind ik het fijn ongelijk te krijgen.

De Dercos Densi-Solutions kun je hier bestellen. De shampoo vind je voor 12,95, de balsem bestel je voor 14,95 en de verzorging vind je hier voor 29,95.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl