Vrolijke Ramadan met Da’esh!

ramadan dadels

Da’esh, de hedendaagse kolonisten die zo uit de middeleeuwen lijken gestapt en die een zogenaamd islamitische heilstaat denken te stichten in SyriĆ« en Irak, hebben ter gelegenheid van de vastenmaand Ramadan die deze week begint, wat fatwa’s uitgevaardigd voor de gebieden die zij onder controle hebben, en die zijn zo opmerkelijk dat we ze niet voor ons zelf wilden houden.

Zo bepaalt een van de fatwa’s dat vrouwen overdag, tijdens het vasten, niet naar buiten mogen gaan. Als ze dat wel doen, is hun vasten niet geldig.

Een andere nieuwe fatwa stelt dat winkels de laatste tien dagen van de Ramadan moeten sluiten.

Gegrilde kip
Deze fatwa’s volgen op andere, al evenzo bizarre Ramadan-fatwa’s van vorig jaar. Zo was er toen het decreet dat vrouwen besneden moesten worden om rein te worden (die extremisten zullen eens niet bezig zijn met het vrouwelijk genotsknopje en hun eigen onvermogen haar te behagen).

Mensen mochten geen koud water drinken, want de profeet had in zijn tijd ook geen koud water. En ze mochten ook geen gegrilde kip eten in huis of in de restaurants, want de profeet at in zijn tijd gekookte of gebakken kip. Weet je wat de profeet ook niet had? Een twitteraccount en schotel op het dak, om maar een paar dingen te noemen! Ook geen Hello Kitty schrift of een Rolex horloge.

Maar we zijn er nog niet. Andere fatwa’s van vorig jaar stelden dat je tijdens het vasten niet je mobiel of computer mocht gebruiken, niet naar de kapper mocht en geen spijkerbroeken mocht dragen. O, en vrouwen mochten niet op stoelen zitten.

Brunch
Als je niet voor Da’esh bent, is je vasten niet geldig. En als je Da’esh Da’esh noemt (in plaats van Islamitische Staat), krijg je zeventig zweepslagen. Het grappige is dat er in deze reportage consequent over Da’esh wordt gesproken terwijl ze die fatwa’s opsommen.

Op die idiote fatwa’s is nu dus een aanvulling gekomen, met als absolute topper die door Al Jadeed TV werd gemeld: de strijders, je weet wel, de mediageile koppensnellers, die mogen verkort vasten en na het middaggebed (ik heb het even opgezocht, in een stad als Raqqa is het middaggebed om 12:27) al hun vasten breken. Dan al! Omdat ze aan het jihaden zijn. Dat is geen vasten meer, dat is een brunch in plaats van ontbijt!

Hilarisch toch, het doet me denken aan de communisten van de Sovjet Unie die de bevolking westerse producten onthielden, maar er zelf hun kelders vol mee hadden.

Dat zit daar een of andere geperverteerde, verknipte, bloederige, onmenselijke versie van een islam te propageren, maar ze weten zelf niet hoe snel ze onder het vasten uit kunnen komen. Nee, vrienden, vasten is niet voor watjes en dus ook zeker niet voor de overbehaarde, ongewassen criminelen. Vasten is voor ons bikkels, die zonder moeite hun werk combineren met lange vastendagen die tot na 22:00 duren.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl

2 Reacties op “Vrolijke Ramadan met Da’esh!

 1. Elly
  15 juni 2015 at 22:10

  weet Da-esh niet dat de profeet het pre-islamitische gebruik van vrouwenbesnijdenis juist probeerde te stoppen? Het kwam en komt veel voor in Afrika. Helaas denken veel niet goed ge-informeerde moslims (met slechte imams?) in het Midden-Oosten en zelfs in Indonesie dat de vrouwen besnijdenis moet.

 2. marten
  17 juni 2015 at 09:02

  @ Elly

  De vrouwenbesnijdenis-fatwa is waarschijnlijk niet echt (een parodie? misschien anti-IS propaganda? Alsof wat zij echt doen niet gruwelijk genoeg is). Bij Da’esh geldt de wet van Poe: beweringen van fundamentalisten zijn niet van parodie te onderscheiden.