Vrouwen die seks hebben

phryne

Het voordeel van offline zijn is dat een boel van de narigheid aan je voorbij gaat. Het nadeel is dat wanneer je dan toch even op internet kijkt, de ellende in één klap binnen komt. Zoals vandaag. Ik zag dat er iets was met Patricia Paay en had meteen weer spijt.

De zogenaamd bevrijde westerse moraal ten aanzien van vrouwen is ranzig hypocriet. Natuurlijk, als andere volkeren de les gelezen kan worden, zal de loftrompet geblazen worden op de bevrijde, westerse vrouw, die baas is over haar lichaam en seksualiteit. Maar zodra je even niet op let, komt het achterlijke, patriarchale, seksistische monster naar boven. Als je als zestigjarige voor de Playboy poseert, bijvoorbeeld. Of als er een seksopname is die door tuig online wordt gezet en door het gajes gretig gedeeld zoals vandaag Paay overkwam.

Vernedering
Ja, ik kan hier heel genuanceerd gaan doen en mitsen en maren, maar als je seksopnames van mensen publiceert, ben je menselijk ongedierte. Als je je eraan verlekkert en met de meute in beukt op het slachtoffer, ook.

Ik heb de briefing gemist, maar ergens is besloten dat vrouwen die seks hebben fout zijn en gestraft moeten worden. Seksopnames als de eenentwintigste-eeuwse vorm van heksenverbranding. Wie niet in de pas meeloopt, wordt gestraft. Wie in de beslotenheid van haar privé leven haar seksualiteit verkent of viert, wordt gestraft. Het zijn namelijk altijd de vrouwen die te kijk worden gezet. Dat betekent dus heel cru gezegd dat mannen nog altijd prestige ontlenen aan de vernedering van vrouwen. En waar bestaat die vernedering uit? Vrouwen vastleggen op hun kwetsbaarst en tijdens hun intiemste momenten. Momenten die van hen zijn en waar niemand anders recht op heeft.

Het filmpje heb ik niet gezien en ik heb er ook niet de minste behoefte aan. De mensen die het online hebben gezet en de mensen die ervan smullen, wens ik een nog grotere vernedering toe. Kennelijk moeten sommigen het eerst voelen voor het in hun botte harses doordringt dat je sommige dingen niet doet.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

8 Reacties op “Vrouwen die seks hebben

 1. Hanny
  10 februari 2017 at 14:13

  Je haalt me de woorden uit de mond!

 2. 11 februari 2017 at 12:20

  Hypocriet gedrag waar je continu mee wordt geconfronteerd. Bah..

 3. Saskia
  11 februari 2017 at 19:14

  Prachtig verwoord. Dank.

 4. Henk Karssenberg
  12 februari 2017 at 13:20

  Even een reactie uit een wereld die voor veel mensen volledig vreemd zal zijn. Een citaat uit de tekst die gebruikt wordt bij huwelijksbevestiging in de Geteformeerde Kerken.
  ‘De Schepper wil een ring van trouw zien om de intieme liefde. Alleen binnen het huwelijk mogen man en vrouw zich volledig aan elkaar geven. Zo wordt het kostbare geschenk van de seksualiteit beschermd en wordt losbandigheid tegengegaan.’

  Juist de kerk en de bijbel worden nogal eens verweten vrouwonvriendelijk te zijn.

 5. Noortje
  12 februari 2017 at 16:21

  Heel goed stuk!! Ik zou graag willen weten van wie dit schilderij is en hoe het heet…. Bedankt!

  1. Loulou
   12 februari 2017 at 17:13

   Jean-Léon Gérôme; Phryne revealed before the Areopagus

 6. annekebroere
  12 februari 2017 at 17:25

  Het land van Calvijn!

 7. Jeanne
  13 februari 2017 at 15:57

  Waarom worden vrouwen nog steeds vernederd door mannen? Alleen om een stukje vlees van hooguit 10 centimeter? Belachelijk in deze tijd….