Win! Howards End

howards-end

Vijfentwintig jaar na het uitkomen van de Britse klassieker Howards End is er nu een heruitgave in 4k. Een perfecte timing, want dit is toch echt de ideale tijd voor lange avonden gevuld met mooie films en kostuumdrama’s. De afgelopen weken heb ik er een aantal nog eens gekeken: mijn twee favorieten Sense and Sensibility en Pride & Prejudice (klik op die links!). The Remains of the Day ligt klaar en ik heb natuurlijk Howards End gekeken, dat was voor mij al weer een hele tijd geleden dat ik die voor het laatst zag.

howards-end-bonham-carter

Rebelse aantrekkelijkheid
Er gaat altijd iets geruststellend uit van films als Howards End, maar ze werken ook door en laten je niet los: de verhalen lijken eenvoudig, ze kabbelen voort, maar in de gesprekken, de blikken en ogenschijnlijk kleine handelingen schuilen werelden van verschillen, emoties en maatschappelijke problemen.

Het zijn films die leunen op karakter en sterke verhalen -en uiteraard op de geweldige acteurs, waaronder de geweldige Emma Thompson, Anthony Hopkins en de prikkelende Helena Bonham Carter die zeker in deze film heerlijk ongepolijst is en daardoor een rebelse aantrekkelijkheid uitstraalt. Van Anthony Hopkins viel me nu op dat hij eigenlijk heel vaak hetzelfde is in zijn rollen.

howards-end-scene

Howards End is geen voor de hand liggende liefdesgeschiedenis, maar zeker en vooral ook een maatschappelijk verhaal over sociale verhoudingen, gedragsregels en klasse-verschillen. En wat er gebeurt wanneer je niet in de pas blijft lopen.

Maar laat ik niet te veel weggeven, want je kunt nu de nieuwe DVD bij ons winnen! In samenwerking met Lumière verloten we twee DVD’s en de vaste lezers weten het inmiddels al: het enige dat je daarvoor hoeft te doen is hieronder een reactie achterlaten!

En als je dan toch bezig bent, like dan meteen onze Facebook en volg ons op Instagram, als je wilt? Hoe meer, hoe gezelliger, en hoe vaker we leuke acties kunnen organiseren.

Wil je niet zo lang wachten, dan kun je de film hier bestellen, in DVD of Blu Ray uitgave voor slechts 12,99.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

3 Reacties op “Win! Howards End

 1. 15 december 2017 at 08:59

  De film lijkt mij prachtig,ik wil hem graag zien

 2. Inge
  15 december 2017 at 11:18

  Prachtig boek! Nu ben ik ook erg benieuwd naar de film.

 3. Ellen Brander
  19 december 2017 at 09:10

  Klinkt als een mooie film voor de kerstdagen, ik houd me aanbevolen!